1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Yasak aşk cinayetinde karar çıktı

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi Çarşıiçi Sokak’ta yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen olayda, birlikte olduğu Dağıstan uyruklu Tahkmina Kadadova’yı (21) silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yılmaz Köse, 15 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Yılmaz Köse (38) hazır bulundu. Köse, son savunmasında Tahkmina’nın kendini terk etmeye kalkışınca kendini kaybettiğini belirterek "Tahkmina ile Ankara’da tanıştım, kendisi ile arkadaş oldum. Bana hayattan bezdiğini söyledi. Kendisiyle arkadaş oldum, ona bağlandım. Tüm kazancımı ona harcadım. Aşırı şekilde kendisini sevmeye başladım. Daha sonra beni terk etmeye kalkışınca beynimden vurulmuşa döndüm. Bu olay sonu oldu, pişmanım" dedi.

Sanığın ifadesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Yılmaz Köse’yi TCK’nın 448. maddesi gereği ’kasten adam öldürmek’ suçundan 24 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırırken, sanığın iyi hali göz önünde bulundurularak ceza 15 yıl ağır hapis, ayrıca yasak silah taşımaktan ise 10 ay olmak üzere, toplam 15 yıl 10 ay ağır hapis cezası olarak belirledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 15:47:32
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?