30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yaşlıları dolandırdı, 7 yıl ceza aldı

TRABZON'da, emekli maaşlarını çeken yaşlılara, yardım bahanesiyle yaklaşıp bankamatik kartlarını alarak, paralarını kendi hesabına aktardığı iddiasıyla yargılanan Murat K., 7 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. K'ya ayrıca 6 bin YTL para cezası verildi.


Murat K. bugün Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya yatılan mağdurlardan 77 yaşındaki emekli Mahmut Demirci, “Bankamatik kartını kullanamadığım için kartı verdim. Bana kartımda 550 YTL olduğunu ancak o gün çekemeyeceğimi belirterek, bir iki gün sonra çekebileceğimi söyledi. Kartı sonra bana verdi. Ama sonra baktığımda hesabımdaki paranın çekildiğini öğrendim. Ama şikayetçi değilim” dedi.

3 kişinin parasını kendi hesabına geçirdiği iddiasıyla, ‘nitelikli dolandırıcılık suçundan’ yargılanan Murat K. ise, son savunmasında, “Suçlamaları kabul ediyorum ve pişmanım. İşsiz olduğum için yaptım” dedi.

Mahkeme heyeti, Murat K'yı ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan, 3 davadan toplam 7 yıl 5 ay hapis ve 6 bin YTL para cezasına çarptırdı.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 19:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?