5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yat Limanı Protokolü imzalandı

Trabzon Valiliği ile Trabzonspor arasında Trabzon Yat Limanı Protokolü imzalandı.
Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Protokol imzası Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Kulüp Başkanı Sadri Şener arasında atılan karşılıklı imzalarla yapıldı. 2003 yılında Devlet Hava Meydanları'na (DHL) teslim edilen ancak bugüne kadar amacı doğrultusunda kullanılamayan Trabzon Yat Limanı, Ulaştırma Bakanlığı'nı tarafından çözüm bulununcaya kadar Trabzon Valiliği tarafından Trabzonspor'un kullanımına verildi.


İmza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Yat Limanı'nın 2003 yılında Devlet Hava Meydanları'na teslim edildiğini belirterek "O günden itibaren yat limanı amacı doğrultusunda kullanılamadı. Yat Limanı Karadeniz ve şehrimiz için çok önemli. Eğer yat limanı bir zincirin halkaları gibi Samsun'a kadar İstanbul'a kadar tamamlanabilirse şehrimiz çok fazla turist ve bölgeye iş adamları çekecek. Bu zincirin halkalarının da tamamlanması icap ediyor ama her şehre yat limanı yapmakta zor olduğu için belki küçük balıkçı barınaklarını yat limanına çevirmek icap edecek. Bizim yat limanını amacı doğrultusunda kullanmaya yönelik bugün bir adım attık" dedi.


Trabzon Yat Limanı'nı Trabzonspor'un emrine vermenin ayrı bir güzellik olduğunu belirten Okutan, "Yat Limanı'nın yanında Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri var. Yat Limanı vesilesiyle halkla daha çok iç içe olunacak. Burası kötü manzaralarada yol açıyordu. Şimdi bunlar temizlenmiş olacak. Bu bakımdan Trabzonspor'a yeni bir açılım getirmiş olacak o bakımdan bence güzel. Burada hep kulüp ile şehir daha çok kaynaşır ve daha yakın işbirliği içinde olur. Sporcularımızda buradan faydalanır.

Böylelikle belki şampiyonluklara vesile oluruz" diye konuştu.
Trabzon Yat Limanı'nın hazinenin bir mülkü olduğunu ifade eden Okutan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu Yat Limanı hazinenin bir mülkü. Ancak Ulaştırma Bakanlığına tahsisli. Ulaştırma Bakanlığı Yat Limanları'nı ihale ediyor ve işletiyor. 2003'den 2009'a kadar geçen sürüde işletilemediği için deformede oluyor. Biz Ulaştırma Bakanlığı burada gerçek bir çözüm buluncaya kadar burayı Trabzonspor'a devrettik. İleride bakanlık burayı ihale ederse Trabzonspor'un burayı bu sefer bakanlıktan alma imkanı var. Şimdilik yetkiyi Valiliğe verdiler bende bu yetkiyi Trabzonspor'dan yana kullandım."

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?