5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yattara artık Türkçe konuşmayacak

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, sezon başında sakatlık geçirdiğini, arkasından da yaşadığı transfer hikayesinin kafasını karıştırdığını belirterek, hedeflerine varabilmek adına vicdan muhasebesi yaparak kendini toparlamaya başladığını söyledi. Yattara, Türk kimliği çıkana kadar da konuşmalarını Fransızca yapacağını belirtti.

Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunan Trabzonspor'un Gineli yıldızı Yattara, dün oynanan Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı konuşmada, Türk kimliği çıkmadan Türkçe konuşmak istemediğini söyledi. Müracaatının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen Türk vatandaşı kimliğinin verilmediğinden yakınan Yattara, "Türk vatandaşlığına müracaatımın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen halen daha kimliğimi vermediler. Kimliğim çıkana kadar açıklamalarımı Türkçe değil Fransızca yapacağım" dedi.

Eşi Aminata'nın da kendisi gol atana kadar stada gelmeyeceğini söylediğini ifade eden Yattara, "Eşim bana 'Sen gol atana kadar stadyuma gelmeyeceğim' dedi. Bu yüzden çok rahatladım. Güzel de bir gol attığımı düşünüyorum" diye konuştu. Gençlerbirliği karşısında takımın ortaya koyduğu performansın kendisini mutlu ettiğini belirten Yattara, bu maçtan hedefledikleri üç puanı çıkarttıklarını söyledi.

"KENDİMİ TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORUM"
Sezon başında sakatlık geçirdiğini ve arkasından da bir transfer süreci yaşadığını hatırlatan Yattara, bu yaşanılanların kafasını karıştırdığını dile getirdi. Yattara, "Belki her oyuncunun başına gelebilecek problemler yaşadım, ama bunlar beni gerçekten performans olarak alt üst etti. Şimdi yeni yeni kendimi toparlamaya başlıyorum. Çünkü bu sezon şampiyon olma şansımız var. Şampiyon olamıyorsak bile en azından ikinci olma ihtimalimiz var. Dolaysıyla bu hedeflere varabilmem için de bir an önce kendimi toparlamam gerekiyor. Kendi kendime 'Bir an önce bir şeyler yapmalıyım' dedim. Bir vicdan muhasebesi yaptım. Bunun sonucunda da antrenmanlarda daha fazla çalışmaya, performansımın üzerine çıkmaya gayret etmeye başladım. Nihayetinde kendimi buluyorum. Bunun meyvesini de attığım gol sayesinde Gençlerbirliği karşısında aldım. Bu tamamen yaptığım çalışmanın karşılığıdır" ifadelerini kullandı.

Haftaya Sivasspor ile deplasmanda çok zorlu ve önemli bir maça çıkacaklarını belirten Yattara, rakibin yüksek motivasyonda oynadığını, ancak kendilerinin de bu maça büyük bir motivasyonla çıkacaklarını vurguladı. Yattara, "Sivasspor'la çok önemli bir maç oynayacağız. Gerçekçi olmak gerekirse o maçı kaybedersek, bu her şeyi kaybettiğiniz anlamına gelecek. Sivas'ta elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Her maç zor. Ligde oynadığımız her maçta zor anlar yaşıyoruz. Sivasspor maçı kabul edelim ki başka türlü bir maç olacak. Çünkü karşımızda doğrudan rakibimizi bulacağız. Onlara karşı tabii ki çok büyük bir motivasyonla gidiyoruz. Normalden fazla bir motivasyonla gidiyoruz. Oraya bir şeyler yapmak için gidiyoruz. Onları orada yenip bu işleri tekrar yoluna koymak zorundayız. Bunun için de olağanüstü bir motivasyon içinde takım" diye konuştu.

SERKAN BALCI: "GENÇLERBİRLİĞİNİ YENEREK ÜZERİMİZDEKİ STRESİ ATTIK"
Bordo-mavili futbolcu Serkan Balcı ise, dün akşam kazanılan maçla büyük bir stresten kurtulduklarına işaret etti. Gençlerbirliği karşısında zaman zaman yorgunluk yaşadıklarını ve bunun da bazen hataları beraberinde getirdiğini söyleyen Serkan Balcı, girdikleri pozisyonları değerlendirmesini bilerek, maçtan 3 puanla ayrılmayı başardıklarını kaydetti.

Gençlerbirliği maçının ardından yaşanan kolbastı tartışmasıyla ilgili konuşan Serkan Balcı, "Sivasspor maçını kazanarak kolbastı oynayacağız. Takım olarak böyle bir karar aldık. Taraftarımız bize Gençlerbirliği karşısında çok büyük destek verdi. Haftalardır kazanamıyorduk. Biz Sivasspor maçını kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazandıktan sonra kolbastıyı oynayacağız. Hacettepe'den sonra Gençlerbirliği'ni de yenerek üzerimizden büyük bir stres attık. Artık önümüzün açık olduğuna inanıyorum" dedi.

Serkan Balcı, sezon sonu bitecek olan sözleşmesiyle ilgili olarak ise, "Her şey sezon sonunda belli olacak. Çünkü şimdiki hedefimiz şampiyonluğa ulaşmaktır. Bu hedef bittikten sonra her şeyin belli olacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 11:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?