5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yattara'nın tek dileği şampiyonluk

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, 6 yıldır Bordo-mavili formayı giydiğini ve taraftarın şampiyonluk özlemini de çok iyi bildiğini belirterek tek dileğinin Trabzonspor'a şampiyonluk yaşatmak olduğunu söyledi.


Trabzonspor Dergisi'nin Mayıs sayısına röportaj veren İbrahim Yattara, özel hayatından futbola kadar ilginç açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'a geldiği günden bu yana Bordo-mavili taraftarların ve özellikle çocukların gönlünde taht kuran Yattara, futbol sevgisinin Gine'de ünlü bir futbolcu olan babasından geldiğini belirtti.
Küçük yaştan itibaren futbolcu olmak istediğini kaydeden Yattara, bugün gelinen noktada geriye dönüp baktığında hedeflerinin büyük kısmını gerçekleştirdiğini dile getirdi.
Futbolu çok sevdiğini ve ülkesinde bir futbol akademisi kurmak istediğini anlatan Yattara, "Gine'de bir kulübüm var. Onu çok önemsiyorum. Orada bir futbol akademisi oluşturmak istiyorum. Senegal'de var ama Gine'de yok. Bu nedenle Gine'deki oyuncular Fransa'ya gitmek zorunda kalıyorlar. Gine'de futbol akademisi kurarsam bu yöndeki eksiği gidermiş olacağım. Bunun için futbolu bırakmayı düşünmüyorum. Hatta Trabzonspor'a da bu projeyi önermeyi planlıyorum. Çünkü orada böyle bir yer kurulursa büyük faydası
olur. Gine'deki tek altyapı olacak burası. Oyuncuların öncelikli olarak Trabzonspor'a gelmesi sağlanabilir. Bunu ciddi ciddi düşünüyorum" dedi.
Trabzon'dan ayrıldıktan sonra da Trabzon'la ve Trabzonspor'la irtibatını koparmak istemediğini vurgulayan Yattara, "Ben kariyerimin büyük bölümünü Trabzon'da yaşadım. Açıkçası futbolu da burada bırakmak istiyorum. Trabzon'da en uzun süre forma giyen yabancı futbolcu olmak bana büyük mutluluk veriyor. Altı yıldır buradayım. İki yıl daha mukavelem var. Futbolu burada bıraktıktan sonra da Trabzon'la irtibatımı kopartmak istemiyorum" diye konuştu.

"FUTBOLUN RENGİ ÇALIM AMA YAPILAN SERT FAULLERDEN ŞİKAYETÇİYİM"
Futbolun renginin çalım olduğunu ancak yapılan sert faullerden şikayetçi olan Yattara, şöyle konuştu:
"Çalım futbolun rengi. Benim görevim rakip oyuncuları çalımlamak onların görevi beni durdurmak. Topu almak için tekme atıyorlar. Benden topu aldıklarında bana üzüldüklerini düşünmüyorum. Bu nedenle ben de onları geçince üzülmüyorum. Ancak yapılan faullerden şikayetçiyim. Oynadığımız maçlara dikkat ederseniz, benim kanadıma üç oyuncu veriyorlar. Beni durdurduklarında hücum gücü de önemli ölçüde azalıyor. Karşımdaki oyuncular sert oynuyorlar. Bundan fazlasıyla şikayetçiyim."
Geçmekte zorlandığı oyuncu bulunmadığını ancak Roberto Carlos'un zor bir oyuncu olduğunu kaydeden Yattara, "Durarak oynayan, üzerine gelmeyip de geri geri giden oyunculara karşı zorlanıyorum. İstiyorum ki, benim üzerime gelsinler ve beni ateşlesinler. Roberto Carlos bu yüzden zor bir oyuncu. Top benim ayağımdayken üzerime gelmiyor ve bekliyor. Benim onun üzerine gelmemi beklediği için hoşuma gitmiyor" şeklinde konuştu.

"GEÇMEYEN BİR SAKATLIKLA OYNUYORUM"
Sakatlığının tam olarak geçmediğini ve bu nedenle çok fazla riske girmeyen bir oyun anlayışıyla oynadığını belirten İbrahima Yattara, sakatlığının yeniden nüksetmemesi için büyük dikkat gösterdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Bu sezon şöyle bir durum var. Geçmeyen bir sakatlıkla oynuyorum. Hocam benden özellikle bunu istedi. Çalım attıktan sonra topla çok fazla oynamadan pas vermemi ya da içeriye göndermemi istiyor. Zaten iki-üç hareket üst üste yaptığım zaman ağrıyı hissetmeye başlıyorum. Allah korusun bir de darbe alırsam sakatlık tekrarlar. Sezonun bitmesine fazla kalmadı. Tedaviye başlayacağım ancak sakatlanmayı göze alarak oynuyorum."

"TRABZONSPOR'DA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM"
Trabzonspor'daki en büyük hedefinin şampiyonluk yaşamak olduğunu söyleyen Yattara, "Altı yıldır buradayım ve neredeyse Trabzonspor'un bütün tarihini öğrendim. Bu kadar uzun süre şampiyon olamayan Trabzonspor'a bu sevinci yaşatmaktan başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIMININ BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM"
Türkiye'ye gelmeden önce Fransa Milli Takımı'nı desteklediğini ancak bunun sonradan değiştiğini belirten Yattara, "Ben daha önce Fransız Milli Takımı'nı destekliyordum. Ancak Türkiye'ye geldikten sonra Türk Milli Takımı'nın başarılı olmasını istemeye başladı. Bu imkanları bulduğum için şükrediyorum. Bundan sonra hayatımın geri kalan kısmında Türk Milli Takımı'nı desteklemeye devam edeceğim. Türkiye'nin sürekli Avrupa ve Dünya kupalarında olmasını istiyorum. Bunu hem bu ligde oynadığım arkadaşlarımın
performansından mutluluk duyacağım için hem de onların mutluluğu için istiyorum. Dünya Kupası için şans azaldı ancak yine de umudu kesmemek gerek. İşler hiç beklemediğiniz anda değişebilir" dedi.
Yattara, "Gine Milli Takımı'nda oynamış olmasaydım kesinlikle Türk Milli Takımı'nda oynamak, yani o formaya aday olmak isterdim" diye konuştu.

YATTARA'NIN İDEAL ONBİRİ
Yattara, "Teknik Direktör olsaydın takımında kimleri görmek isterdin ?" sorusuna kafasındaki ideal on biri açıklayarak şu cevabı verdi:
"Kalede Casillas'ın olmasını isterdim. Savunmanın ortasına Puyol ve Rio Ferdinand'ı koyardım. Savunmanın sağında Sergio Ramos, solunda Patrice Evra olmasını arzulardım. Orta sahaya Mascherano ve Steven Gerrard, sola Messi, sağa da Arjen Robben'i monte ederdim. Forvetteki tercihlerim ise sanırım Drogba ve Anelka olsun isterdim."

"KOLBASTI'YA ÇOK ALIŞTIM"
Trabzonspor'un galibiyetlerden sonra takım halinde oynadığı kolbastıyı çok sevdiğini belirten Yattara, bunu Hasan Üçüncü'den öğrendiğini ve severek oynadığını dile getirerek şöyle konuştu:
"Hasan Üçüncü ile çok iyi arkadaşız. O, kolbastıyı duyunca hemen oynamaya başlıyordu. Önceleri onu taklit etmek için oynuyordum. Bir de göz tiki vardı onun, onu da taklit ediyordum. Taklit ede ede ben de oynamayı öğrendim. Bir gün oturup konuşurken bir golden sonra bunu oynayalım diye planladık. İki yıl önceydi. Samsunspor'a attei, benim üzerime gelsinler ve beığım golden sonra birlikte oynadık. Aslında bana göre maçlardan sonra oynadığımız kolbastının başlangıç noktası da o maçtı. Kolbastıya o kadar
alıştım ki Gine'de gezerken arabamda kolbastı çalıyor. Ama Aminata'ya benim oynamam komik geliyor. Rigo (Song) bunun Afrika dansına benzediğini söylüyor. Geleneksel dansımıza yakın bir dans Kolbastı ancak şimdi Gine'de gençler diskolarda eğlenirken Amerikan dansları yapıyorlar."

"OĞLUMUN FUTBOLCU OLMASINI İSTERİM"
Yattara, "Çocuklarının futbolcu olmasını istiyor musun?" sorusuna "Ben çok istiyorum. Amado'nun sol ayağı çok iyi. Toplara iyi vuruyor. Evde sürekli oynuyorlar. Belki ileride benden daha iyi olabilirler. Eşim Aminata da onları tribünden izlemek istiyor" diye cevap verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?