30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yavuz Selim'e 2 bakanlı açılış

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk futbolunun kulüp yönetiminden sporcu sağlığına, sporcuların sosyal güvenliğine kadar bir takım sorunları bulunduğunu belirterek bunların giderilmesi için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte Trabzon Yavuz Selim futbol Sahası'nın açılış törenine katılan Bakan Başesgioğlu, burada yaptığı konuşmada başta futbol olmak üzere sporun giderek bir endüstri haline geldiğini kaydetti.

Önümüzdeki dönemde Türk sporunun bütün branşlarda atılım yaptığı bir yıl olacağını belirten Başesgioğlu, "Önümüzdeki dönemde Türk sporcularının uluslararası organizasyonlarda başarılar kazandığı bir dönemi birlikte izleyeceğiz. 70 milyonluk bu ülke bunu fazlasıyla hak ediyor. Zaman zaman milli takımımızda olsun kulüplerimizde olsun konjonktürel dalgalanmalar oluyor. Ama sakın bu moralimizi bozmasın. Bunu başta Trabzon olmak üzere herkes için söylüyorum. Futbolda bunlar olağandır. Önemli olan alt yapısıyla geleceği güven veren bir futbol takımını kurumsal hale getirmektir" dedi.

Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunlara dikkat çeken Bakan Başesgioğlu, "Futbolun yönetiminden kulüplerin yönetimine, sporcu sağlığından sporcularımızın sosyal güvenliğine kadar bir takım alanlarda bir takım yeni düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Türk sporu, başta önemli branşlar olmak üzere bütün branşlarda hak ettiği değeri kazanacaktır" diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da iktidarlarında spora büyük önem verdiklerini ve bu yönde önemli gelişmeler sağlandığını dile getirerek, Türk sporundaki verimliliğin arttığını ve bundan sonra da artırmaya devam edeceğini ifade etti.

İki bakan daha sonra suni çim, bin 650 kişilik tribün ve yeni soyunma odalarıyla yeniden yapılandırılan Yavuz Selim Futbol Sahası'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından yaşlılar karması futbol maçı düzenlendi. Açılışa Bakanlar Başesgioğlu ve Özak'ın yanı sıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Bordo-mavili futbolcular Hüseyin, Umut, Erdinç ve Ferhat ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakanlar Başesgioğlu ve Özak açılışın ardından önceki gün hayatını kaybeden Trabzonspor Kulübü kurucularından Nihat Karanis için Ziya Bey Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen anma törenine katıldı. İki bakan daha sonra Karanis için merkez İskenderpaşa camiinde ikindi namazını takiben kılınan cenaze namazına katılarak Karanis'in tabutunu bir süre taşıdı. Bakan Murat Başesgioğlu, Trabzon'daki programını tamamlayarak Rize'ye gitti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 17:36:36
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 18:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?