3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Yaylaya sonsuzluk anıtı

Trabzon'da bir süredir tartışma konusu olan ve İl Genel Meclisi tarafından Çaykara İlçesi'ne bağlı Sultan Murad Yaylası'na yaptırılması kararlaştırılan anıtın Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılacağı bildirildi. 

Anıtın yapımını üstlenen ünlü heykeltıraş Azmi Sekban, "4. Murad Sonsuzluk Anıtı" adını verdiği anıtın yapımına önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün çağrısı üzerine Sultan Murad Yaylası'na yapılacak olan anıt için projesini geçtiğimiz aylarda bakanlığa sunduğunu belirten Sekban, anıt projesinin 15'e yakın anıt projesi arasından seçildiğini söyledi. Söz konusu anıtın yaylada bulunan 4. Murad'ın namaz kıldığı ve abdest aldığı bölgeye yapılacağını kaydeden heykeltıraş Azmi Sekban, "Anıtla ilgili tüm resmi yazışmalar tamamlandı ve anıtın yapılacağı bölge de seçildi. 15 metre yüksekliğinde göğe yükselen paslanmaz çelik ve betondan yapılacak olan iki kule arasına 5 metre uzunluğunda şehitliği simgeleyen yıldız bulunacak. Kulelerin 2 yüzünde de Sultan 4. Murad'ın tuğrası yer alacak. Bu anıtımıza '4. Murad Sonsuzluk Anıtı' adını verdik" dedi. 

Anıtın projesini hazırlarken söz konusu yaylanın bağlı olduğu Ataköy Belediye Başkanı Mustafa Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile de görüşüldüğünü ifade eden Sekban, "Anıtı 1,5 ayda bitirmeyi planlıyoruz. 4 heykeltıraş arkadaşımla birlikte kış mevsimi gelmeden soğuklar bastırmadan anıtı bitireceğiz. Bu anıt, 2 bin metre yükseklikte Türkiye'de ve dünyadaki nadir anıtlardan biri olacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 18:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?