3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Yeni İpek Yolu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, tarihi İpek Yolu'nun yerini alacak Trans Asya Kafkasya Koridoru (TRACECA) Projesi içinde Türkiye'nin de yer almasının önemine dikkat çekerek, projenin hayata geçirilmesi durumunda Karadeniz Bölgesi'nin stratejik öneminin daha da artacağını söyledi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Başkanı Şadan Eren, Çin'den başlayarak Moğolistan, Kazakistan ve Rusya üzerinden geçerek Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacak ve tarihi İpek Yolu'nun yerini alacak TRACECA Projesi'nin Türkiye'den geçmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Türkiye'nin ulaşım ve taşımacılık alanında gerek kara gerekse deniz sektörlerinde sahip olduğu potansiyeli daha üst seviyede kullanabilmek için harekete geçildiğini kaydeden Eren, "TOBB yeni İpek Yolu olarak adlandırılan TRACECA Projesi içinde Türkiye'nin de aktif olarak yer alması için gücünü ortaya koyuyor. Çin'den başlayarak Moğolistan, Kazakistan ve Rusya üzerinden geçecek olan projenin Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak son ayağının Türkiye'den geçmesi için yoğun çaba harcanıyor. Ülkemizi dünyanın ulaşım köprüsü haline getirecek bu dev proje için TOBB gerekli girişimlerde bulunmayı sürdürüyor" dedi.

Projenin Karadeniz Bölgesi ve Trabzon'u da yakından ilgilendirdiğine işaret eden Eren, "Doğu ve Batı arasında aktifleşen ve modern İpek Yolu olarak da adlandırılan ulaşım koridorunda, Türkiye'nin etkin bir rol üstlenmesi Asya ve Kafkas ülkelerini Batı ülkeleriyle birbirine bağlayan Karadeniz Bölgesi'ni stratejik olarak daha öne çıkaracaktır" diye konuştu.
Eren, yeni İpek Yolu'nda Trabzon'un aktif bir hat olarak ele alınmasıyla transit taşımacılığın bölgeyi hareketlendireceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 12:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?