2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Yeni öğretim yılında tek eksik derslik

Trabzon ili genelinde okul öncesi de dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenimde 145 bin öğrenciyle beraber yeni eğitim-öğretim yılının heyecanını yaşadıklarını belirten Sandıkçı, "13 bin öğrencinin okullara kayıt yaptırdığı yeni dönemle ilgili hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Bu sene ciddi manada eksiğimiz bulunmuyor. İl genelinde geçen sene 7 bin 552 öğretmen görev yapmıştı, bu sene bu rakam 7 bin 900 civarında olacak. İhtiyaç duyulması halinde de ücretli vekil öğretmenlerden faydalanma yoluna gideceğiz" dedi.


Yeni bir eğitim-öğretim yılına girerken en büyük sıkıntılarının derslik açığı olduğunu kaydeden Sandıkçı, "Yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 500 dersliğe ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu konuda hayırsever vatandaşların büyük desteğini görüyoruz. Ancak derslik ihtiyacımız giderilemedi. Bu sene 300 derslik ihale edilmesine rağmen, bizim 500 dersliğe ihtiyacımız var. Şu anda en büyük sıkıntı derslik açığı olarak görülüyor" diye konuştu.
"Okul öncesi eğitimi mutlaka yaygınlaştırmalıyız" diyerek öğrenci velilerine seslenen Sandıkçı, "Geçen sene 3 bin 900 öğrenciyi okul öncesi eğitime kaydettik. Bu sene bu rakamı 5 binin üzerine çıkardık. Çocuk, 8 yaşına kadar zeka gelişimin yüzde 70’ini tamamlamaktadır. Bu nedenle okul öncesi eğitimi mutlaka yaygılaştırmalıyız. Çünkü çocuk bu yaşlarda kendini tanıma yeteneğine kavuşuyor. Bu konuda ailelere çok büyük sorumluluklar düşüyor" şeklinde konuştu.


Çocukların sadece okula gönderilmekle iyi bir eğitim almış sayılamayacağını, bunun yanında iyi bir çevre ve ailenin de çocuğun güzel davranışlar edinmesi için gerekli olduğunun altını çizen Sandıkçı, eğitimin öncelikli hale getirilmesi gerektiğini bunun için de bana ne, bu benim sorunum değil anlayışının terk edilmesi gerektiğini ifade etti.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?