6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Yeni sezonda da takımın başındayım!

ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye'de kaos ve şiddet ortamını eleştirenlerin şiddet ve kaos ortamı oluşturmamak için daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Güneş, kaçan şampiyonluğun ardından önemli açıklamalarda bulundu. "Ben kriz çıkarıyormuşum gibi bir kamuoyu oluşturuldu" diyen Güneş "Benim konuşmalarımdan kimse rahatsız olmasın. Hakem hataları hep olmuştur olacaktır. Farklı maçlarda benzer pozisyonlarda çelişkili kararlar çok verildi. Hakemlerin baskı altında düdük çalması doğru değil, baskı altına alınması da doğru değil. Hakemler raydan çıkmıştır. Hakem hatalarından çok hakemler baskı altında karar vermiştir. Biz kupada Cüneyt Çakır'ın kararları ile Beşiktaş karşısında kupayı kaybettik" dedi.

Özellikle ligin 2. yarısında hatalı gördüğü hakem kararlarını televizyonda oynatarak değerlendiren Güneş, "Hakem kararlarını bize çalışsınlar diye eleştirmiyorum. Kötü niyeti konuşuyoruz haksızlığı konuşmuyoruz. Biz kavgadan yana değiliz futbol adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Mazeret üretmiyoruz kimse kötü niyetli olmasın istiyoruz. Oyuncuların kafasını karıştıran gazete başlıkları atıldı. Şampiyonluğun geri gelmeyeceğini biliyoruz. 82 puanla 2. olduğumuz için üzgünüz. Demek ki şampiyonluğu hak etmedik. İki şampiyon söylemlerine katılmıyoruz. Biz şampiyonluğu hak etseydik 2. olmazdık. Şampiyon olurduk. Demek ki eksiklerimiz var. Türkiye'de kaos ve şiddet ortamını eleştirenler şiddet ve kaos ortamı oluşturmamak için daha dikkatli olmalı" diye konuştu.

"Düzen aynıdır, güçlü olan gücünü kullanır biz bunun en aza inmesi için uğraşıyoruz" diyen Güneş, "Dün böyleydi yarın da böyle olacak. Biz bunun azalmasını istiyoruz. Ne söylersek söyleyelim düzen değişmez. Güçsüz olan altta ezilir. Hakemler bu sezon geçen yıllara göre çok daha iyiydiler ama 2. yarı onları darmadağan ettiler. Herkes bunun farkında. Yapılan hakem atamaları ile çelişkiler ile hakemleri maffettiler. Bülent Yıldırım'ın kararlarının yanlış olduğunu Oğuz Sarvan bilmiyor mu ? Herkesi memnun ederek düzen devam ettirilmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu.

Güneş, iyi niyetli söylediklerinin takımım üzerinde olumsuz etki yapacak şekilde kullanıldığını ve gazete manşetlerine taşındığını kaydederek, "Benim üzerimden takım üzerinde kaos oluşturulmaya çalışıldı. Emeğe saygı dediğimizde bize saldıranlar şimdi Fenerbahçeliler'e suskun kalıyor" açıklamasında bulundu.

Şampiyonluğun Başbakan tarafından belirlendiği yönündeki iddialara ise, "Başbakan'ın Trabzonspor'a karşı olumsuz düşüneceğini sanmıyorum. Başbakan'ın şampiyonlukta etkisi olduğu konusunda yorum yapmak doğru değil. Fenerbahçe gerek saha içinde gerekse saha dışında lobisiyle iyi çalıştı. Futbol daha temiz kalmalı. Seçim dönemi siyasi tarafa çok çekiliyor. Buna girmeyi çok bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

 "YENİ SEZONDA DA TAKIMIN BAŞINDAYIM"

Güneş, işine devam ettiğini ve yeni sezonda takımın başında olacağını kaydederek takımdan gidecek ve kalacak yerli ve yabancı futbolcularla ilgili şunları söyledi:

"Ben işime devam ediyorum pozisyonda değişiklik yok. Takımımın başındayım. Oyuncularımızla ilgili maalesef Selçuk ve Egemen bizden ayrıldılar diye düşünüyorum, görüntü o. Kalabiliyorsa kalsınlar o zaman çok daha iyi olur. Colman ve Jaja olayı farklı Colman'ın bir izin sorunu yoktu. Lig maçı bittiği zaman Karabük'te oyuncuları dağıtmamız doğru olmazdı. Trabzon'a gelip bir veda yemeği yiyerek tatile çıkılmasının daha doğru olacağını düşündük. Sezona toplu yenilen bir yemekle başlıyorsun sezon sonunda da öyle ayrılmak istedik. Jaja kendi dünyasında yaşayarak çekip gitti. Colman da kendisi ile görüşmemize rağmen rağmen gitti. Jaja, Colman'ı etkiledi ve gitti. Jaja iyi çocuk ama bazı özel sorunları var. Görüntü iyi değil tabi. Gelip gelmeyeceği belli değil. Gelirse ne karar vereceğiz. Trabzonspor'a onu kazandırırken neleri kaybettiğimize bakacağız. Jaja'nın durumunun ne olacağını şuan için bilemiyorum. Şampiyonluğu kaybetmenin yanı sıra kadromuzda da ayrılanlar olacak. Böyle de bir sıkıntımız var. Gidecek oyuncularımız özellikle yabancılar konusunda durum net değil. Transfer döneminde bir sıkıntı yaşayacağımız ortada. Yattara'da ise bu sezon bir sorun yoktu kalmasını istedim. Yattara'nın parasal konularda anlaşamadığına katılmıyorum. Ben bütün Türk oyuncularım ile ilgili oynamayanlar da dahil şans bulabilirler, gitmek isterlerse de 'kal' demem. Egemen ve Selçuk kalmasını istediğim oyuncular. Colman'ın kalmasını çok isterdim. Ama şu son durumu bilmiyorum, kafası karışık herhalde belki de Jaja etkilemiş olabilir. Cale bonservis bedelini getirse gidebilir. Zaten ben geldiğimde de gitmek istiyordu. Yabancının biri gelir biri gider ama yerli transferde sıkıntımız var. Selçuk ve Egemen kalsaydı çok sorun olarak görmüyordum. Şimdi onların gitme durumunda onların boşluğu olacak."

 "SİZ GÜCÜNÜZ VARSA BUNU TARAFSIZ KULLANIYORSANIZ, SİZİ BİR GÜN EZERLER"

"Fenerbahçe'nin şampiyonluğu şaibeli mi ?" sorusu üzerine ise Güneş, "Şaibe demek doğru değil yapabilirsen yap deniliyor. Bu ülkede mafya yakın dostunuz ise mafya iyidir. Eğer dostunuz değilse kötüdür. Bizde herkes herkesin değişmesini istiyor ama kendisinin değişmesini istemiyor. Sizin gücünüz ne kadar yetiyorsa o kadar güçlüsünüz. Siz gücünüz varsa bunu tarafsız kullanıyorsanız sizi bir gün ezerler. İhaleyi işini çok iyi yapan mı alır yoksa gücünü iyi kullanan mı alır. Bu sistemin gereklerin yerine getirmekte biz eksik kaldık" cevabını verdi.

Güneş, Gabriç'in durumu ile ilgili soru üzerine ise "Sanki futbola geri dönemeyecek gibi gözüküyor. Yetenekli bir oyuncu ama bizde sürekli sağ kanatta oynamak istiyordu. Bu nedenle Ankaragücü'ne kiralık göndermiştik. Bize de gol attı. Onu oynatmayıp 2 puanı alabilirdik. Biliyorsunuz bize burada gol attı ve 2 puan kaybettik. Diğerleri gibi 'bize karşı oynasın, oynamasın' demedik. İnşallah sağlığına kavuşur ve en kısa sürede aramıza döner" dedi.

Şampiyonluk yarışında kalecilerin yediği hatalı gollerin gündeme getirilmesi ile ilgili olarak ise Güneş, "Kalecilerin yediği hatalı gollerden arkasında bir şeyler aranmamalı. Bence daha önemli olan bir maçtan önce oyuncu ile ilgili spekülasyon yapıp, oynasın veya oynamasın denmesi kötü. Oyuncunun rahatsız edilmemesi lazım. Emenike'nin son maçlarda oynamaması sezonun en önemli olayıdır. Fenerbahçe'ye giderse tartışma konusu olacak" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2011 Çarşamba 12:12:04
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 20:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?