5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yeni Vali görevine başladı

Son Valiler Kararnamesi'yle Batman'dan Trabzon Valiliği'ne atanan Vali Recep Kızılcık, Trabzon'daki görevine başladı.


Sabah saatlerinde Ankara'dan tarifeli uçakla Trabzon'a gelen Vali Recep Kızılcık için Trabzon Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Eşi Sema Kızılcık, çocukları Ahmet Alp ve Zeynep Alara ile Trabzon'a gelen Vali Recep Kızılcık, tören sonrasında makamında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Trabzon'da kendisinden önce görev yapan ve Şanlıurfa'ya atanan Vali Nuri Okutan ile 15 yıl öncesine dayanan dostlukları bulunduğunu ifade eden Vali Recep Kızılcık, "Bundan önce Trabzon'a büyük hizmetler etmiş olan ve
benim Ankara'ya gelmemde, bu onurlu, şerefli valilik görevine atanmamda çok büyük katkıları olan Nuri Okutan, benim dostumdur, yaş olarak benim ağabeyimdir. Aynı şekilde hem Nuri Okutan hem de Emniyet Müdürümüz Feridun Boz ile 12 yıl önce Gümüşhane'de görev yapmıştık. Dolayısıyla geçmişe dayalı dostluklarımız var" dedi.


Trabzon'a atanmasını son gece başkalarından duyduğunu ifade eden Vali Recep Kızılcık, "Kararnamede Trabzon'a atandığımı son gece başkalarından duydum. Dolayısıyla devletimiz, hükümetimiz nerede bizlere ihtiyaç hissederse oraya görevlendirir. Bundan önce hiç beklemediğim bir anda terörle mücadele etmek üzere Batman'da görevlendirilmiştim. Orada hizmet verdim. Şimdi de 'Zaman geldi, teşekkür ederiz' dediler buraya gönderildim" diye konuştu.
Öte yandan Fenerbahçe Kongre üyesi olan Vali Recep Kızılcık'ın Trabzonspor'un renklerini taşıyan bordo mavili kravat takması ve Trabzonspor üst kimliğine vurgu yapması dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?