5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yılmaz Trabzonspor'u değerlendirdi

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor'un şampiyonluğunun hayal olmadığını ifade ederek, "Trabzonspor kalan 12 maçını da final havasında oynamak zorunda.

Bundan sonraki süreçte puan kaybına tahammül edilemez. İç sahadaki stresi ve rehaveti de üzerimizden atarsak şampiyonluk bizim için kaçınılmaz olacaktır" dedi.
Bir özel televizyonda yayınlanan programa katılan Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı ve Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor'un şampiyonluğa çok yakın olduğunu, yılların özlemini gidermek için 12 final maçının bulunduğunu belirtti. Yep yeni bir kadro kuran Trabzonspor'un ilk sezonda elde ettiği sonuçların sevindirici olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu sene yeni revize edilen bir Trabzonspor'un şampiyonluğa oynaması memnuniyet verici. 25 kişilik yeni bir takım kuruldu. O günden beri başkanıyla,
yönetimiyle, teknik ekibiyle ve futbolcularıyla öyle bir ahenk sağlandı ki bu herkesi mutlu ediyor. Yep yeni bir kadronun sürekli zirveye oynaması büyük bir başarıdır. Kendilerini yürekten kutluyorum" diye konuştu.


Trabzonspor'un artık şampiyonluk yarışının en iddialı takımı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Tabii ki hedef artık şampiyonluktur. Aslında bütün maçlar zordur. Trabzonspor kalan 12 maçını da final havasında oynamak zorunda. Bundan sonraki süreçte puan kaybına tahammül edilemez. İç sahadaki stresi ve rehaveti de üzerinden atarsak şampiyonluk bizim için kaçınılmaz olacaktır. Bu yıl böyle bir ligde yakalanan bu fırsatı kaçırmamız gerekir. Şampiyonluk uzak değil çok yakın ve kendi elimizde. Bunu hep birlikte iyi
değerlendirmeliyiz. Bir daha böyle bir lig sezonunu yakalayamayabiliriz. Bu fırsat kaçmasın" ifadelerini kullandı.


Bordo-mavili taraftarlardan takımlarına sonuna kadar sahip çıkmasını isteyen Yılmaz, "Taraftarın destek olmadığı bir kulübün başarılı olma şansı yoktur. Trabzonspor'un bu yılki başarısının arkasında taraftarın büyük desteği ve güveni de vardır. Bu iş biraz da moral işidir. Kulübü yönetenlerin de morale ihtiyacı vardı. Fedakarlıklar yapan onlar ve onlar da bu işten keyiflenmeliler. Yönetime herkesin destek olması gerekir. Hatalar var deniyorsa bu yönde eleştiri için sezon sonu beklenmeli" dedi.


Bordo-mavili taraftarların, "Onursal başkanımızı maçlarımızda görmek istiyoruz " istekleriyle ilgili olarak ise Yılmaz, "Biz maçlara gitmesek de gönlümüz oradadır. Çünkü benim için Trabzonspor'dan başkası yoktur. Trabzonspor'a başkan olmadan önce Fenerbahçe'den başkanlık teklifi bile gelmişti. Ama ben Trabzonspor'u tercih ettim ve benim için Trabzonspor'dan başkası yoktur. Trabzonspor ile özdeşleştik artık.

Ondan başkası olabilir mi?" diye konuştu.
Kulüplerin içinde bulunduğu duruma göre yıldız futbolcularını satılabileceğini belirten Yılmaz, "Bugün artık borcu olmayan kulüp kalmadı. Yöneticiler cambaz da olsa, üretecekleri bir yığın proje de olsa, bu borçları çok kolay sıfırlamaları mümkün değil. Dolayısıyla futbol, çok borç içerisinde Türkiye'de. Trabzonspor da bu kulüplerden biri ve zirveye oynadığına göre onun da borcu olması doğaldır. O yüzden büyük kulüpler ekonomik denge ve futbol dengesini kurmak zorundadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:56:45
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 18:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?