4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

YÖK Başkanı Özcan Trabzon'da

YÖK BAŞKANI ÖZCAN TRABZON'DA

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın katsayı ile ilgili kararını beklediklerini belirterek "Valla Danıştay'ın da 1,5 milyon öğrenciyi düşünerek konuya olumlu yaklaşacağına inanıyoruz. Belki de red kararı çıkacak bu da bizim işimizi kolaylaştırır. Eğer o tür bir karar çıkmazsa başka çözümler arayacağız" dedi.

Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü'nün açılışına katılmak üzere hava yoluyla bugün öğle saatlerinde Trabzon'a gelen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, beraberindeki Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) geleneksel olarak düzenlenen 4. Hamsi Şöleni'ne katıldı. Burada hamsi ızgara yiyen Özcan, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Özcan, Danıştay'ın katsayı ile ilgili kararını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Danıştay'ın kararını

bekliyoruz. Danıştay'ın da bu 1,5 milyon öğrencimizi düşünerek olumlu bir karar vereceğini düşünüyoruz. Öyle bir karar çıkmazsa da bizim hazırlığımız var. Bunu da ayın 17'sinde açıklayacağız. Öğrencilerimiz merak etmesin. Zannediyorum hem biz hem Danıştay öğrencilerimiz için en iyi çözümü bulmaya çalışacağız. Belki de red kararı çıkacak bu da bizim işimizi kolaylaştırır."

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Trabzon'da kurulacak Özel Avrasya Üniversitesi için de bir açıklama yaptı: "Ben onları biraz zorluyorum ama onlar biraz yavaş gidiyorlar. İstenilen çalışmaları yapmak zorundalar. Çünkü üniversitenin sağlam temeller üzerine oturması gerekiyor. Eksiklerle başlarsa sonra da sonuç tatminkar olmaz. Biz istiyoruz ki sağlam başlayalım sağlam bitirelim. Onun dışında başka bir sorun yok."

KTÜ Hamsi Şöleni'ne katılan Özcan ve Bakan Özak ardından Bayburt'a gitti.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN TRABZON'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 13:38:00
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 14:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?