5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

YÖK ilk kez Trabzon'da toplanıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, YÖK Genel Kurul Toplantısı için Trabzon'a geldi.

YÖK Genel Kurul Toplantısı için YÖK Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Özcan, burada gazetecilerin Kürtçe eğitimle ilgili sorularını yanıtladı. Özcan, Kürtçe dil eğitime, rektörlerin karşı çıkma yerine bu faaliyete destek verdiklerini ancak kimin yapacağı konusunda karar veremediklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Özcan, "Biz o konuda bize gelen talepleri değerlendirmek suretiyle karar veriyoruz. Bugüne kadar İstanbul Üniversitemizden bir talep gelmişti. Ona olumlu cevap verdik. Orda merkezimiz var. Bir de Mardin Artuklu Üniversitesi'nden talep geldi. Orada da Türkiye'de yaşayan diller endüstrisi açma şeklinde karar verdik. Biz olumlu bakıyoruz" dedi.

Bazı rektörlerin Kürtçe eğitime karşı çıktıkları şeklindeki soruya Özcan, "Böyle bir durum söz konusu değil. YÖK'te yaptığımız toplantıda yeni üniversitelerimiz veya dil öğrenimiyle iyi olan üniversitelerimiz rektörleriyle yaptığımız toplantıda böyle bir şey söz konusu olmadı. Tam tersine bütün rektörlerimiz bu faaliyeti desteklediklerini ama kimin yapacağı konusunda karar veremediklerini gördük. Ben tam tersinin doğru olduğunu söylüyorum" diye konuştu.

YÖK Başkanı Özcan, yapacakları genel kurul toplantısıyla ilgili bilgi vererek, "Buraya gelmeyi uzun zamandır planlıyorduk. Çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştiremedik. Şimdi burada olmak ve güzel sözleri duymak bizim için hoş. Yarın Genel Kurul Toplantısı yapacağız. Ondan sonra üniversitemizi ziyaret edeceğiz. Daha sonra civardaki üniversitelerden Gümüşhane ve Bayburt illerindeki üniversiteleri ziyaret edeceğiz. Üniversitelerimizdeki sorunları çözmek istiyoruz" dedi.

Vali Recep Kızılcık da, YÖK Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini Trabzon'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Biz burada Karadeniz Teknik Üniversite'mizle beraber, hem idaremizin etkinleştirilmesi hem de sosyal anlamda karşı karşıya kaldığımız problemlerin bilimsel yöntemlerle çözümlenebilmesi için iş birliği halinde çalışmaktayız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, günün anısına YÖK Başkanı Özcan'a plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 21:19:05
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 11:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?