30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yol çalışmaları susuz bıraktı

Trabzon'da dün akşamdan bu yana kent genelinde su kesintisi yaşanırken, kesintiye Karadeniz Sahil Yolu Trabzon şehir geçişi çalışmaları sırasında bilinçsiz yapılan dolgu ve istinat duvarı çalışmalarının neden olduğu belirtildi.

Trabzon Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, sahil karayolunun yapım çalışmaları sırasında ilgili firmanın bilinçsiz dolgu ve istinat duvarı çalışmalarının Trabzon Balık Hali karşısında içme suyu ana borusunun kırılmasına neden olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz akşam Balık Hali karşısındaki istinat duvarında meydana gelen esneme ve basma sonucunda kente su sağlayan ana borunun kırıldığını ifade eden Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, ilgili yerlere yapılan resmi uyarıların dikkate alınmadığını belirterek, “Bizim dönemimizde Arıtma tesislerinde yaptığımız çalışmalar sonucunda son 2.5 yıl içerisinde Arıtma tesislerinden kaynaklanan su kesintisi olmamaktadır. Sadece, bazı yerlerde su borularının eskimiş olması nedeniyle buralardaki tamirattan dolayı kısa süreli su kesintileri oluyordu. Ancak, özellikle bu sahil yolu çalışmaları sırasında ilgili firma tüm uyarılarımıza rağmen buradaki ana boruları dikkate almamıştır. Bundan dolayı da buralarda boru patlamaları meydana gelmektedir. Bundan dolayı da zorunlu su kesintisi yapmak zorunda kalıyoruz. Olan vatandaşa oluyor. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Ancak, diğer kurumlarında kendi görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan ana su borusunun tamir edilmesi halinde kente bu akşamdan itibaren tekrar su verileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 17:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?