5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yunan turiste by pass

Trabzon'un Maçka ilçesinde kaldığı otelde horon oynarken kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan 70 yaşındaki Yunanlı turist Lazaros Chaldikis, kaldırıldığı Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi'nde tıkalı 4 damarına by pass yapıldı.

Chaldikis'e ameliyat sırasında sağlanan kan, hastane personeli tarafından karşılandı.
Önceki gün kaldığı otelde horon oynarken aniden yere yığılarak kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Lazaros Chaldikis, önceki gece yarısı Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi'nde tıkalı 4 damarına by pass yapıldı. Hastane Başhekim Yardımcısı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sefer Usta, hastanın acilen ameliyata alındığını kaydederek kendisine başarılı by pass yapıldığını söyledi. Opr. Dr. Candan Öktem ve Opr. Dr. Murat Günday tarafından gece yarısı ameliyata alınan Chaldikis'in tıkalı 4
damarına by pass yapıldığını anlatan Usta "Hasta, acil servisimize kalp krizi teşhisiyle gelirken, kendisine hemen anjiyografi yapılarak saat 22.00 sıralarında ameliyata alındı. Kendisine 4'lü by pass yapılarak ameliyatı saat 01.00 sıralarına kadar sürdü. Hastamız şu an gayet iyi durumda en kısa zamanda taburcu edilecek. Hastane olarak bizlerde hem bölge halkına hizmet vermenin yanında dış ülke insanlarına hizmet vermenin keyfini yaşıyoruz" dedi.


Trabzon'a 15 Ağustos günü Selanik'ten uçakla geldiğini ve Sümela Manastırı'nda o gün yaşanan tatsız ayin gerginliği nedeniyle çok üzgün olduğunu ifade eden Chaldikis, Maçka ilçesinde kaldığı otelde bir eğlence sırasında aniden fenalaşıp yere yığıldığını söyledi. Babasının Samsun, annesinin Trabzonlu olduğunu söyleyen Chaldikis, "Otelde horon oynarken birden fenalaşıp yere düştüm. Sonrasında ise gözlerimi hastanede açtım. Burada bana gösterilen ilgi karşısında çok şaşırdım ve çok duygulandım. Özellikle de
ameliyatım sırasında gerekli olan kanın burada çalışanlar tarafından bağışlanması beni daha da çok duygulandırdı. Benim annem Trabzonlu, babam ise Samsunlu. Buraları çok seviyoruz. Her sene gelmeye çalışırız" diye konuştu.
Babalarının Trabzon'da ameliyat olmasını Yunanistan'dan duyup uçakla Trabzon'a geldiklerini belirten kızları Lagazos Hekidis ve Despina Leptouzgopoulou, Türk doktorlarına ve hastane personeline teşekkür ederek gördükleri ilgi karşısında çok memnun olduklarını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 13:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?