30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yunanistan ekibine horonlu karşılama

Trabzon, Giresun ve Rize'de 2-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 1 Karadeniz Oyunları'na katılacak olan Yunanistan ekibi dün akşam geç saatlerde özel uçakla Trabzon'a geldi.

Trabzon Havalimanı'nda horon ekibi tarafından karşılanan Yunanistan kafilesinde 170 sporcu 220 kişi yer alırken, Spor Bakanlığı Genel Danışmanı George Pigos basın mensuplarına dostluk mesajları verdi. Trabzon'da kendilerini ikinci evlerindeki gibi hissettiklerini belirten Pigos, "Yakın ilginize çok teşekkür ediyorum. Burada kendimi ikinci evimde gibi hissediyorum. Sanırım bütün kafilede benimle aynı düşünüyor. Çok iyi müsabakalar geçireceğimizi düşünüyorum. Cimnastik hariç bütün branşlarda mücadele vereceğiz. Burada aynı zamanda arkadaşlık ve dostluk bağlarının güçleneceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye ve Rusya'nın çok güçlü takımları bulunduğunu belirten Pigos, "Yarışmak mücadele etmek değil, öncelikle arkadaşlık ve var olan dostluk bağlarını geliştirmek öncelikli hedefimiz olacak. Barış yaprağını, zeytin dalını uzatmak için buradayız. Sporun verdiği mesaj dostluklarını güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kafilede yer alan sporcular daha sonra otobüslerle kamp yapacakları otel ve tesislere gitti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 14:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?