5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yürüyüş parkuru bile yapamadılar

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, en temel belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremeyen Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun Trabzon’u 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na nasıl hazırlayacağını kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi.


Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Muhammet Balta ile birlikte Trabzon Belediyesi tarafından Karadeniz Sahil Yolu’nun Ayasofya ve Beşirli mahalleleri arasında deniz kenarına yaptırılan beton yürüyüş parkuru, tuvaletler ve denize akan lağım sularının bulunduğu alanda basın toplantısı yaparak Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu eleştirdi.


Yürüyüş parkurunun mühendislik tekniğine uygun yapılmadığını ve bu parkuru kullananların ortopedik rahatsızlıklar başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunları yaşaması ihtimalinin bulunduğunu ileri süren Gümrükçüoğlu, “Beş yıldır Trabzon’un nasıl ihmal edildiğini yaşayan örneklerle kamuoyuna izah etmeye devam edeceğiz. İşte belediyenin vaat ettiği 3 bin 200 metrelik yürüyüş parkuru. Kasım 2008’de başlanmış olmasına rağmen ancak bin metresi tamamlanmış. Ancak alelacele yapılmış bu kısımda da çok önemli mühendislik eksikleri var. Yarın bu parkur çatlamaya ve çökmeye başlayacaktır. Ayrıca bu parkurun ortopedik rahatsızlıklara sebep olmayacak şekilde yapılması gerekiyordu. Bu haliyle parkurda yürüyen insanlarda ortopedik ayak rahatsızlıkları artacaktır. 3 bin 200 metrelik beton yolu yapamayan bir belediyenin Trabzon’u 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na nasıl hazırlayacağını merak ediyorum” dedi.


Sahilde kurulan tuvaletlerin ve aynı bölgeden denize akıtılan lağımın Trabzon’a yakışmayan, üzüntü verici örnekler olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, “Burada içler acısı, Trabzon’a yakışmayan başka fotoğraflar da var. İki tane kulübeden oluşmuş tuvalet niyetine oraya konmuş iki baraka ve bunun hemen önünde de lağımın denize aktığı kirli, kokulu bir Trabzon var. Üstelik bu Trabzon’un içinde Beşirli’den Ganita arasında iki tane halk plajı yapılacağının vaadini veriyorlar. Hem bu lağımların içinde hem de birden bire 4 metre derinliğe ulaşan denizde hangi halk plajının yapılacağını merak ediyorum. Hangi akılla bunu vaat ettiklerini, Trabzon kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.
Açık bir şekilde denize akan lağımın bulaşıcı hastalıklar açısından önemli bir risk oluşturduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, bu lağımın derin deşarjla denizin 3 kilometre içerisine nakledilmesi gerektiğini ifade etti.


Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Trabzon’u 2011’e hazırlayacak projelerini anlatan Gümrükçüoğlu, “2011 Olimpiyatlarının programını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile hazırladık. Şu anda Söğütlü’deki pistin etrafındaki tribünleri yapmakta, pisti elden geçirmekte, 5 bin kişilik kapalı spor salonunun yapımını sürdürmektedir. Bunun yanında belediyenin alt yapı hizmetleriyle buna katkı sağlayacağız. Biz göreve geldiğimizde Trabzon’un 2011’e nasıl hazırlandığını herkes görecek” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?