30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yüzen fuar Bluexpo Trabzon'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için askeri zaferlerin yetmediğini, ekonomik atılımlar yapmak gerektiğini bildirerek, ''dünyanın her tarafına mal satmalıyız'' dedi.

Atatürk tarafından ilki 1926 yılında gerçekleştirilen yüzen fuar projesinin ikincisi olan Bluexpo, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan'ın önemli limanlarının ardından Trabzon Limanı'nda açılarak Karadeniz turunu tamamladı. Adıgüzel Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye'de artık her şeyin üretildiğini, ihraç edilen malların büyük bölümünü sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirterek, ''Türk girişimcisi dünyaya örnek olmuştur. Bunu çok önemsiyoruz'' dedi.

Özak, Türkiye'nin artık daha çok üretmesi ve satması gerektiğini ifade ederek, ''Dünyanın her tarafına mal satmalıyız. Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için askeri zaferler yetmiyor, ekonomik atılımlar yapmak gerekiyor'' diye konuştu.

''ATATÜRK'ÜN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK''

Adıgüzel Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Adıgüzel de, Atatürk'ün vasiyeti olan fuar projesini gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Karadeniz'in, Bluexpo'nun ilk ayağını oluşturduğunu, bundan sonraki hedeflerinin Kuzey Afrika olduğunu söyledi.
Adıgüzel, 13 günde 6 ülkedeki önemli limanlarda açılan Bluexpo'nun hedeflediği 12 bin ziyaretçi sayısının üzerine çıkarak 14 bin olarak gerçekleştiğini ifade ederek, fuarın, Türkiye'nin tanıtımında önemli rol oynadığını kaydetti. Konuşmaların ardından Bakan Özak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile birlikte kurdeleyi keserek Bluexpo'nun açılışını gerçekleştirdi.

YÜZEN FUAR BLUEXPO

Bluexpo'nun, 2 Haziran'da İstanbul'dan başlayan yolculuğu, 4-5 Haziran'da Bulgaristan'ın Varna, 6-7 Haziran'da Romanya'nın Köstence, 8-9 Haziran'da Ukrayna'nın Odesa, 10-11 Haziran'da Ukrayna'nın Yalta, 12-13 Haziran'da Rusya'nın Soçi, 14 Haziran'da Gürcistan'ın Batum Limanı ziyaretinin ardından Trabzon Limanı'nda son buldu. Mutfak donanımları, çamaşırhane temizlik ve bakım ekipmanları, mobilya dekorasyon ürünleri, plaj ve bahçe ürünleri, halı, yer ve duvar kaplamaları ile tekstil alanında faaliyet gösteren 71 firmanın katıldığı fuar, Trabzon'da bir gün süreyle ziyarete açık olacak.

AA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2007 Pazar 10:44:49
Güncelleme :17 Haziran 2007 Pazar 10:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?