2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Zabıtadan ekmek operasyonu

Belediye Zabıta ekipleri ekmek satışı için ruhsat verdiği işyerlerine sabah saatlerinde yaptığı denetimlerde işyerlerinin önüne gelişigüzel bırakıldığı tespit ettikleri 550 ekmeğe el koydu.

İşyerlerinin kapalı olduğu saatlerde toz toprak içerisinde dışarıya bırakılan ve tüketilmesi insan sağlığı açısından sakıncalı olduğu gerekçesiyle el konulan 550 ekmek imha edildi.

Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Uzun, gıda maddeleri konusunda kesinlikle tavız vermeyeceklerini ve kontrollerin daha da artırılacağını belirterek, "Fırıncı esnafının sabah erken saatlerde açık olmayan bayilerine ekmek bırakmamalarını, vatandaşlarımız da sokağa ve işyerleri önünde açığa bırakılan ekmek ve unlu gıda maddelerini satın almamalarını istiyoruz. Bu konuda geçen hafta ekmek satış bayilerine ruhsat verdik. Ancak, denetimlerimizde gördük ki bazı esnaf ve fırıncılar kurallara uymadı. İnsan sağlığı açısından bu derece önemli konuda hem fırıncılar, hem de bayilerin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu yöndeki denetimlerimizi artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:01:33
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?