1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Zabıtadan tüp denetimi

Trabzon Belediye zabıtası, şehir genelinde tüp satışı yapan işyerlerini denetledi. Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önemli olan bu denetimlerde, 15 tüp satış ve kayıt bürosunda denetlemeler yapıldı. Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapıldı.

Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Uzun, tüp satışı yapan işyerlerinin vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından yasada belirtilen kurallara titizlikle uymalarının gerektiğini belirterek, "Tüp kayıt ruhsatı alan işyerlerinde sadece tüp kaydı yapılması gerekirken, bu yerlerde ev ve sanayi tüpü de bulundurulup, satışı yapıldığı tespit edilmiştir" dedi. Uzun, şöyle konuştu:

"Ayrıca üzerinde ve yakınında konut bulunmayan ve satışa uygun olarak satış ruhsatı alan satış yerlerinde 16 adet ev tüpü bulundurması gerekirken, buna uyulmadığı gibi, bu yerlerde kesinlikle sanayi tüpü bulundurmaması gerekirken sanayi tüpü bulundurulduğu tespit edilmiştir. LPG tüplerinin şehir dışında depolama alanı olarak belirlenen yerlerde depolanması, tüp dolu kamyonların da konut alanları içerisindeki cadde ve sokaklarda park etmemeleri, LPG tüpü satış yerlerinin Türk Standartları Enstitüsü’nün genelgesi ve Belediyemiz Zabıta Yönetmeliği’nin 88. maddesinde belirlenen kurallara uymaları konusunda müdürlük olarak işletme sahiplerine yazılı olarak bildirilmiş ve kendilerine kurallara uymaları için süre tanınmıştır. Süre sonunda kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 10:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?