1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Zağnos Vadisi'nde tepkili start

Trabzon’da, Zağnos Vadisi Dönüşüm Projesi’ne bugün start verildi. Zağnos Vadisi’ndeki evlerin yıkımına bugün başlanırken, bazı bina sahipleri haklarını alamadıkları gerekçesiyle yıkımlara tepki gösterdi.

Zağnos Vadisi Dönüşüm Projesi kapsamında Zağnos Köprüsü ile Yeni Tanjant Yolu arasındaki toplam 133 binadan, bina sahipleriyle anlaşma sağlanan 86’sının yıkımına bugün başlandı.

Tahliyesi tamamlanan 11 binadan 3’ü Trabzon Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bugün yıkılırken, yıkım anında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Yıkım işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da, sabah saatlerinde yıkım yerine gelerek incelemelerde bulundu. 8 bin 300 metrekarelik kamulaştırma bedeli için hak sahiplerine 6 trilyon 350 milyar liralık tutarın bir kısmının ödendiğini kaydeden Canalioğlu’na bazı bina sahipleri, istedikleri bedeli alamadıkları için mağdur olduklarını söyledi.

Başkan Canailoğlu, verilen parayla ev alamadıklarından yakınan bina sahiplerine her şeyin kanun çerçevesince yapıldığını söyledi.

Bazı bina sahipleri evlerini tahliye etmeyeceğini belirtirken, vatandaşları teselli eden Başkan Canalioğlu her türlü kanun yolunun açık olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:21:58
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?