1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Zağnos'ta yıkımlar hızlandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Trabzon Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak başlatılan "Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde Zağnos vadisindeki kamulaştırma ve yıkım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Belediye İmar Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda ilk etapta iki köprü arasındaki kısımda kamulaştırma ve yıkım çalışmaları yapılıyor. Bu bölümde tespit edilen 133 binadan 96’sının sahibi ile anlaşma sağlanarak bunların 42’sinin yıkımı gerçekleştirildi. Bugüne kadarki çalışmalarda hak sahiplerine toplam 5 trilyon lira dolayında ödeme yapıldı.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, TOKİ ile ortaklaşa olarak yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "İlk etapta Zağnos vadisinde, Tanjant köprüsü ile Zağnos köprüsü arasında kalan alanda taşınmaz sahipleriyle görüşmeler yaparak anlaşma sağlıyoruz. Bir taraftan bina sahipleriyle anlaşma sağlarken, diğer taraftan da anlaşma sağlanıp boşaltılan binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamlayacağız. Bunun akabinde de vadide yeşillendirme çalışmalarına başlatıp halkımızın hizmetine açacağız. Bu projeye destek veren hükümete ve TOKİ Başkanı hemşehrimiz Sayın Erdoğan Bayraktar’a bütün Trabzonlular adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 13:38:33
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?