2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Zanlılar itiraf etti: Yanlışlıkla vurduk

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon’da 7 Ocak Cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Sadettin Güner ve oğlu Selçukhan Güner’in yanlışlıkla öldürüldüğünü zanlıların itiraf ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile birlikte Kaledibi İlköğretim Okulu’nda karne törenine katılan ve öğrencilere çikolata dağıtan Vali Yavuzdemir, basın mensuplarının cinayet zanlılarının yakalanması ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Trabzon’un gündeminden bu tür olayların düşmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Yavuzdemir, "Bu tür olumsuz olaylarla anılan bir il olmak istemiyoruz. Zanlıları yakalayan polis ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Zanlılar, bugün öğleden sonra adalete teslim edilecek. En büyük üzüntümüz bir bilim adamını bu şekilde kaybetmektir" dedi.

Silahlı saldırıları gerçekleştiren zanlıların dün akşam toplam 4 silahla yakalandıklarını kaydeden Vali Yavuzdemir, "Zanlılar, polise verdikleri ifadelerinde Profesör Güner’i yanlışlıkla öldürüldüğünü itiraf etmişlerdir. Her iki saldırıyı da gerçekleştirenler kesin bu şahıslardır" diye konuştu.

Zanlıların yakalanmaması durumunda Güner’in ailesine karşı bir mahcubiyetleri olacağını ancak saldırganların yakalanması ile Güner Ailesi’ni artık gönül rahatlığı ile ziyaret edeceğini belirten Vali Yavuzdemir, "Ailesine taziyeye zanlıları yakalayarak gitmek istedik. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. İlk günler eşi bile başka yerlerden şüpheleniyordu. Ama artık olay açık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 13:44:27
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 13:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?