5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Zimmet davası sonuca bağlandı

Trabzon'da kooperatif üyelerinden tahsil edilen paraları zimmetine geçirip kullandığı iddiasıyla yargılanan şahıs, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya, tutuksuz olarak yargılanan sanık kooperatif başkanı G.B. katılmadı. İddia makamı sanık hakkında ‘Kooperatif başkanı olarak görev yapan sanığın, görev yaptığı süre zarfında kooperatife ait olan üyelerden tahsil edilen paraları zimmetine geçirerek kullandığı, mal edindiği, sanığın bu eylemi kooperatif defter ve belgelerini gizleyerek hileli davranışlarda gerçekleştirdiği, tüm evrak kapsamında anlaşılmış olup sanığın fiil ve hareketlerine uyan 5237 sayılı TCK'nın 7. Maddesi delaleti ile 5237 Sayılı TCK'nun 247/1-2, 43, 53 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını’ talep etti.
 

Mahkeme heyeti gerekçeli kararında sanığı önce ‘zimmet’ suçundan 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırırken, zimmeti hileli şekilde gerçekleştirdiğinden dolayı bu cezayı artırarak toplam 9 yıl 4 ay 15 gün ağır hapis cezasıyla cezalandırdı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?