30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ziya Doğan: Karamsarlığa kapılmayın

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, iki hafta içinde gerçek Trabzonspor'u herkesin izleyeceğini söyleyerek, "Trabzonspor iyi yolda, hiç kimse karamsarlığa kapılmasın" dedi. 

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Ziya Doğan, Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamak istediklerini belirtirken, Ankaragücü takım kaptanı Ceyhun'un transferinin ise bugün netlik kazanacağını açıkladı. Antalya kampına oyuncuların bir bölümünün geç katıldığını hatırlatan Doğan, "Antalya kampına oyuncularımın bir bölümü geç katıldı. Bazı sakatlıklar yaşadık. Taktiksel anlamda değil, fiziksel anlamda çok iyi çalıştık. Fakat taktiksel anlamda bir şeyler çalışabilmek için yeterli değildik. Yeni transferlerden Risp, bir gün çalışma ile maça çıktı. Ayman da aynı şekilde. Sonuç olarak biz kamuoyuna 'Trabzonspor, 2. yarıda çok iyi olacak' dedik. Bu beklentiler karşısında herkes büyük bir çıkış bekliyor. Buna hakkınız var, ama biraz da şöyle değerlendirdiğimiz zaman bünyemize katacağımız oyuncuları transfer ayında gerçekten çok uğraşmamıza rağmen kısa bir süre içinde bünyemize katamadık. Kadromuza kattığımız oyuncular, iki idmanla maça çıktılar. Ara dönemde transfer yapmak çok kolay değil, bunun sıkıntısı yaşadık. Halen o sıkıntı devam ediyor. Transferleri bir an önce bitirip takımla beraber Antalya'da da 2-3 tane özel maç yapsaydık, buraya çok daha iyi oturmuş bir takım olarak gelirdik. Bazı oyuncularda ısrar etmemizdeki neden takıma uyum konusunda problem yaşamayacağımızı düşünmemizdendir. Transferde 1-2 tane daha beklediğimiz oyuncu var. Yönetim Kurulu'nun bu anlamda bu futbolcuları bünyemize katmak için büyük bir gayreti var. Ama böyle olunca ister istemez insanlarını beklentisi oluyor, ama bir taraftan da 'insaf demek' lazım. 'Konyaspor maçında iyi sinyaller verildi' dendi, ama bugün baktığımızda karamsar bir hava var. Trabzonsporlu karamsar olmasın, Trabzonspor iyi yolda" diye konuştu. 

Kadroya 2 oyuncu kattıklarını, 2 tane de transfer beklentisi olduğunu ifade eden Doğan "Bugün yarın bu transferler netlik kazanacak. Olmazsa da yapacak bir şeyimiz yok. Lig arasında transfer yapmak zor. Takımı yeni topladık ve yeni bir kadrodan hemen her şeyin iyisini beklemek doğru değil. Dünyada böyle bir şey yok. Ama ben yine de memnunum. Oynadığımız iki maçta farklılıklar var, ama kısa zaman içinde yüzde yüz bir değişimi beklemek biraz hayalcilik olur. Ama 1-2 hafta sonra Trabzonspor'un gerçek gücünü göreceksiniz" dedi.

"YATTARA KONUSUNDA YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKSIZ"
Bugüne kadar ideal 11 ile sahaya çıkamadıklarını hatırlatan Doğan, "Yattara'nın ablası öldükten sonra 15 gün ara verdi. Tam toparlanmak üzereyken, 4 ay sahalardan uzak kalan bir oyuncu birden idman temposu yükselince adalesinde çekmeler oluyor. Bunları doğal karşılamak lazım. Zaman zaman bazı oyuncuların neden ilk 11'de başlamadığı soruluyor. Yattara, her iki maçta da adalesinde ağırılar olduğunu ve kendisini iyi hissetmediğini söyledi. 'İkinci yarı rakip de yorulursa daha etkili olacağımı düşünüyorum, ama siz bilirsiniz' dedi. Ben de aynısını düşünüyordum. İkinci yarıda oyuna sokunca da etkili oldu. Bu hafta da maça 2 gün kala aynı düşünceleri taşıyordu, fakat ben muallaktaydım. 'Baştan mı başlatayım, sonra mı başlatayım ?' diye. Kendisinin de bu yönde yaklaşımı oldu. Ama bazıları bunu alıp oyuncunun oynatılmadığını gündeme getirdiler" diye konuştu. 

"Sakat ve cezalı oyuncu olduğu zaman eskiden çok zorlanıyorduk" diyen Doğan, "Şimdi zorlanmayacağız. Zengin bir kadro kurduk. Marcelinho'yu gönderdik, ama orta sahayı ve savunmaya alternatifli bir kadro yaptık. Ben de teknik direktörüm. Teknik direktör bir takım oluştururken, bazı dengeleri iyi ayarlaması lazım Çok iyi ayarladığımı biliyorum. Bu anlamda Trabzonspor kesinlikle çıkış yapacaktır, herkes rahat olsun ve iyi de futbol oynayacaktır. Oyuncular üzerinde büyük bir baskı var. Buna da biliyoruz. Alacağımız 1-2 maçla özgüven de geri gelecek. Trabzonspor'un oyuncularını ve takımının nasıl bir takım olduğunu herkes görecek" ifadelerini kullandı. 

Ligde şansızlıklar yaşadıklarını da kaydeden Doğan, "Trabzonspor bugün ligin altlarında, ama 3 puan sisteminde 1-2 maç aldığımız zaman nereye gideceğimiz çok açık. Şanssızlıklar yaşadık. 4-5 tane maçta çok bariz hakem hataları ile puanlar kaybettik. Bugün 9 puan üzerine eklemiş olsanız. Trabzonspor şu anda şampiyonlukta iddiası olan konumda olurdu. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Hakem mazeretine sığınmak istemiyorum. Hiçbir zamanda konuşmadım. Böyle şansızlıklar bölümüne baktığınız zaman 4-5 maç örneği veririm. Penaltı ve golün verilmediği bir Antalyaspor maçı var. Sivas'ta yediğimiz golü düşünün. Yani birkaç tane daha örnek var. Trabzonspor havasını yakalayacaktı, tam havasını yakalayacağı sırada bunları yaşadık. Ben hakemleri kötülemek amacıyla söylemiyorum. Sadece takımın şansızlıklar yaşadığını söylemeye çalışıyorum. Onun için kimse karamsar olmasın, Trabzonspor iyi yoldadır. Kadrosu genişlemiştir" diye konuştu.

"CEYHUN'UN TRANSFERİ BUGÜN NETLİK KAZANACAK"
Ankaragücü kaptanı Ceyhun'un transferi ilgili olarak ise Doğan, "Yönetime alternatifli bir kadro verdim. İhtiyacım olan mevkilere alternatifli 4-5 tane oyuncu ismi verdim. Hangisi ile anlaşılırsa o olacak. Çünkü tek oyuncuya odaklanamazsınız, çünkü oyuncunun kulübü vermeyebilir. Sıkıntı yaşarsınız. Alternatifli verdiğimi listedeki oyunculardan biri Ceyhun, bu transferde bir hayli mesafe kat edildiğini biliyorum. Bugün büyük ihtimalle olumlu veya olumsuz sonuçlanabilir. Bir an önce transferini kapanması istiyoruz. Takıma konsantre olmak zorundayız. Ceyhun'u alırsak Enis'i Akçaabat Sebatspor'a verebiliriz. Bunu polemik konusu haline getirmemek lazım. Birileri bunları kaşıyor. Biz Akçaabat Sebatspor kulübünün sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Samimi duygularla anlatıyoruz. Cem Demir'i Akçaabat Sebatspor'a tavsiye ettik, ama futbolcu düşünmek istemiyorsa, baskı yapamayız. Akçabaat Sebatspor'un başarılı olmasını istiyoruz" dedi. 

Ziya Doğan, ideal Trabzonspor'un iki hafta içinde ortaya çıkacağını söyleyerek, "Bizim bilmediğimiz oyuncuları kadroya katsaydık bu süre uzardı. Ama iki hafta sonra ideal takımı göreceksiniz. Yattara da fiziksel olarak bu süre içinde hazır olur. İki hafta bizim için yeterlidir" ifadelerini kullandı. Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamak istediklerini kaydeden Doğan, "Kupada iddialıyız. Gaziantepspor da buraya moralli geliyor. Seyircimizin desteğiyle burada avantajlı bir sonuç almak istiyoruz. Ama bir maçla iş bitmeyecek, iki maç oynayacağız. Sonuçta da turu geçen taraf olacağımızı düşünüyorum. Desteğe ihtiyacımız var. Kimse karamsar olmasın. Çünkü çıta çok yükseldi. Beklentileri biliyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 16:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?