3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Ziya Doğan takımına güveniyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada çok iyi bir çalışma fırsatı bulduklarını belirterek, Kayseri Erciyesspor maçından da 3 puanla ayrılarak gelecek haftalara daha moralli olarak girmek istediklerini söyledi.
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'nce düzenlenen sohbet toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada milli futbolcular ve sakatlığı süren İbrahim Yattara'nın dışındaki oyuncularla iyi bir çalışma fırsatı yakaladıklarını belirten Doğan, göreve başladığından bu yana takım olarak ilk kez böylesine düzgün bir çalışma ortamının yakalandığını kaydetti. Beşiktaş galibiyetiyle iyi bir çıkış yakaladıklarını ve takım ruhunun değiştiğini dile getiren başarılı teknik adam, "Şimdi önümüzde çok önemli bir maç var. Kayseri Erciyesspor maçından 3 puanla ayrılarak gelecek haftalara moralli girmek istiyoruz" dedi.
 
Göreve gelmesinin ardından çok önemli maçlar oynadıklarını kaydeden Doğan, "Oynadığımız maçlarda çok farklı skorlar elde edebilirdik. Konyaspor ve Ankaragücü maçlarını kazanabilirdik. Bu maçları kazanacak oyunu da oynadık. Ankaragücü maçında çok gol pozisyonuna girdik. Konyaspor maçında baskıyı tam kurduğumuz sırada Hüseyin oyundan atıldı. Ben bu iki maçın Beşiktaş ve Galatasaray maçlarından daha zorlu geçeceğini söylemiştim. Yanılmadım, keşke yanılsaydım da bu maçları çok rahat geçseydik" diye konuştu. 

Hafta sonu karşılaşacakları rakipleri Kayseri Erciyespor'un teknik adam değişikliğine gittiğini hatırlatan Doğan, Lorant'ın oyun yapısını geçen yıl çalıştırdığı Sivasspor'dan bildiğini söyledi. Alman teknik adamın çok değişik bir oyun anlayışı olduğunu ve takımını liberolu ve çok fazla kalabalık savunma mantığı ile oynattığının altını çizen Doğan, bunun bilincinde hareket ettiklerini ve çalışmalarını buna göre yaptıklarını ifade etti. Önemli futbolculara sahip olduklarını belirten Doğan, rakibin oyun anlayışına göre hareket ettiklerini kaydetti. Doğan, Kayseri Erciyesspor'u yenerek ligde karşılaşacakları Gençlerbirliği ve Türkiye Fortis Kupası'nda karşılaşacakları Vestel Manisaspor maçlarına moralli çıkmak istediklerini söyledi.
 
"Türkiye'de hiçbir takımın kadro olarak rakiplerinden belirgin bir farklılık içinde olduğuna inanmıyorum" diyen Ziya Doğan, takım ruhunu sahaya yansıtarak birlikte hareket eden takımların çok daha başarılı olduğunu dile getirdi.
 
Ligde bütün rakipleri ciddiye aldıklarını ve bu anlamda Kayseri Erciyesspor maçının çok zorlu geçeceğini bildiklerini ifade eden Doğan, Galatasaray maçına nasıl hazırlanıyorlarsa bu maça da aynı havada hazırlandıklarını söyledi. Bütün rakipleri ciddiye aldıklarını ve ayrım yapmadıklarını belirten Doğan, şunları söyledi: "3. Lig'de bir takımla da oynasak aynı ciddiyette oluruz. Benim anlayışım bu. Farklı önde olduğumuz zaman bile mantık olarak rakibi küçümseyen ve şova yönelik oynamaktansa rakibi ciddiye alıp oynayacağız. Çünkü bu rakip için onur kırıcı bir şeydir. Biz her rakibimizi ciddiye alarak oynayacağız, karşımızda kim olursa olsun bizim için farketmez. Ben bunu Türk futbolunda hep gördüm. Bir takım 5-0 galipse hemen şova yöneliyor. Bu rakibi çok incitiyor ve gururunu kırıyordu. Bizim oyuncularımız bu anlayışta hiç olmayacak."
 
Ligin ilk yarısını, rakiplerle aradaki puan farkını açmadan ve kopma yaşanmadan iddialı bir yerde bitirmek istediklerini kaydeden Doğan, bunu da başaracaklarını, ligin 2. yarısında Trabzonspor'un çok farklı bir takım olacağını, takım oyununu ön plana çıkaracağını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?