19
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAABAT - TRABZON

Akçaabat'taki şüphe cinayetinin sanığına müebbet hapis

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yaklaşık 2,5 yıl önce Yusuf Keskin adlı kişinin şüphe üzerine öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle yargılanan 2 kişiden biri müebbet hapis cezasına çarptırılırken, diğeri hakkında ise ceza ehliyeti olmadığı gerekçesiyle bir yıl müşahede altında tutulmasına karar verildi.
Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Enver Altın (39) ve olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Mehmet Altın (60) hazır bulundu. Sanık Enver Altın tahliyesini isterken, Mehmet Altın ise suçsuz olduğunu söyledi. Alınan ifadelerin ardından mahkeme heyeti, Enver Altın'ı para karşılığı maktul Yusuf Keskin'i (65) öldürdüğü gerekçesiyle TCK'nın 450/4-son maddesi uyarınca idam cezasına çarptırırken daha sonra bu cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Sanık Mehmet Altın hakkında ise Keskin'in öldürülmesinde Enver Altın'ı azmettirmek suçundan, sanığın suç tarihinde ceza ehliyetinin bulunmadığı Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun Raporu ile sabit olduğundan, TCK'nın 46. maddesi uygulanarak sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Ayrıca Mehmet Altın'ın bir yıldan az olmamak suretiyle şifa buluncaya kadar Sağlık Kurulu'na sevki ile muhafaza ve tedavi altına alınmasına karar verildi.
İlçenin Karaçayır Köyü'nde yaklaşık 2.5 yıl önce Mehmet Altın, namus meselesi konusunda şüphe duyduğu Yusuf Keskin adlı kişiyi Enver Altın'a para karşılığı silahla öldürtmüştü.
TRABZON - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 15:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?