1
Haziran
2024
Cumartesi
AKÇAABAT - TRABZON

Kalbi horona dayanmadı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde katıldığı düğünde uzun süre horon oynayan Ömer Pehlivan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Dörtyol beldesinde ikamet eden ve Gündar ve Hacer Kalaycı çiftinin düğününe katılan Ömer Pehlivan, bir süre sonra genç çiftin mutluluğuna ortak olmak için horon halkasına katıldı.

Kalp hastası olmasına rağmen horonu çok seven ve katıldığı eğlencelerde sürekli horon oynadığı öğrenilen 60 yaşındaki Ömer Pehlivan, yanındakilerin ikazına rağmen uzun süre kemençe eşliğinde horon oynamayı sürdürdü.

Bir süre dinlenen ve daha sonra yeniden horon halkasına katılan Ömer Pehlivan, bu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yere düştü. Düğüne katılanların kalp masajıyla yeniden hayata döndürmeye çalıştığı Pehlivan, olay yerine gelen ambulansla Akçaabat Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Ömer Pehlivan'ın arkadaşı Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, düğün günü yaşanan acı olayın beldede büyük üzüntüye yol açtığını söyledi. Ömer Pehlivan'la birlikte düğünde bir süre sohbet ettiklerini anlatan Birinci, olayı şöyle anlattı: "Kalp hastası olmasına rağmen horon oynamayı çok severdi. Yazın katıldığı dernek ve şenliklerde sürekli horon oynardı. Bu düğünde de uzun süre gençlerle horon oynadı. Arkadaşları bir taraftan terini silerken bir taraftan da 'Ömer ağabey yeter artık çok yoruldun' diye kendisini ikaz etti. Ama biraz daha devam etmek isteyince kalp krizi geçirdi. Birden horon oynadığı arkadaşlarının elinden sıyrıldı ve yere düştü."

Evli ve 5 çocuk babası Ömer Pehlivan'ın kalp krizi geçirdiği sırada dengesini kaybederek aniden yere düştüğü ve bu sırada başını beton zemine çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Ömer Pehlivan, çok sayıda kişinin katılımıyla Dörtyol beldesi Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında defnedildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?