23
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAABAT - TRABZON

Tecavüz davasında tahliye

Akçaabat'ın Kavaklı Beldesi’nde yaklaşık 6 ay önce Kavaklı Pansiyonlu İlköğretim Okulu öğrencisi bir kıza ve ablasına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 1 kişi tahliye oldu.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.T. (20) ile tutuksuz yargılanan H.K. (22) hazır bulundu. 2 sanık hakkında M.T.’nin (17) "Irzına geçmek" suçundan dava açılırken, sanıklardan A.T. için ayrıca "S.T.’nin (15) ırzına geçmek ve reşit olmayan mağdureyi zorla ve hile ile ırzına geçmek" suçlarından dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti, ’Kanun koyucu tarafından Çocuk Mahkemeleri’nin yargılama usulündeki kanunda uluslararası sözleşmelere uygun olan değişiklik yapılıp, çocuk yaşının 18’e yükseltildiği, Çocuk Mahkemesi’nde çocukların yargılanmasında pedagog, psikolog gibi görevlilerin bulunduğu, bu yüzden çocuk mahkemelerinin çocuklar açısından teminat olduğundan birleştirme talebinin reddine, sanık A.T’ye isnat edilen suçun niteliği, tevkif tarihi, sanık lehine ileride suç vasfında değişiklik olma ihtimali nazara alınarak, sanık A.T.’nin tahliyesine’ karar verdi.

Öte yandan, Akçaabat Kavaklı Beldesi’nde meydana gelen olayda 2 genç kıza tecavüz ettikleri iddasıyla 8 genç bir süre önce tutuklanmış daha sonra bu gençler yapılan duruşmalarda biri dışında tahliye olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 14:51:38
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?