22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAABAT - TRABZON

TEKEL binası KTÜ'ye devredildi

Akçaabat'ta mülkiyeti Akçaabat Belediyesi’ne ait 4 adet TEKEL binası, imzalanan protokolle fakülte ve yüksekokul olarak kullanılmak üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) devredildi.

TEKEL binalarının KTܒye devredilmesi nedeniyle Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Rektör Yardımcıları ve Akçaabat Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Özen, Akçaabat’ta bulunan ve artık kullanılmayan 4 adet TEKEL binasının KTܒye devri için görüşmelerin bir önceki Rektör Prof. Türkay Tüdeş zamanında başladığını belirterek, kendilerinin de göreve geldikten sonra bu görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

4 adet TEKEL binasının üniversiteye devrinden sonra buralarda tadilat, tamirat ve proje değişiklikleri yapmayı düşündüklerini kaydeden Özen, "Bu işlemler tamamlandıktan sonra binalar eğitim-öğretime açılacaktır. Bu binalara şu anda Fatih Eğitim Fakültesi’nde öğretime devam eden Trabzon Meslek Yüksekokulu’nu ve daha sonra da Güzel Sanatlar Fakültesi’ni taşımayı düşünüyoruz. Binaların oldukça eski olması nedeniyle bu işlemin en erken 2006-2007 eğitim öğretim yılında bitirilmesini ve eğitime açılmasını bekliyoruz. Ancak bu süre daha da uzayabilir" dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, mülkiyeti Akçaabat Belediyesi’ne ait olan 4 adet TEKEL binasının KTܒye devredilmesi kararının bütün Akçaabat’ın mutabakatı ile alınmış bir karar olduğunu ifade etti.

Türkmen, "Bir tanesinin bedeli yaklaşık 5 trilyon lira olan bu binaları çeşitli şekillerde değerlendirmeyi düşündük. Ancak ticari amaçlı olarak değerlendirmeyi düşünmedik. Bizim için önemli olan eğitimdir. Çünkü bu binaların üniversiteye devredilmesi Akçaabat’ın eğitimine büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu binalarda öğrenim görecek yaklaşık 2 bin 500 öğrenci de Akçaabat ekonomisi açısından önemli bir getiri olacaktır" diye konuştu.

TEKEL binalarının fakülte ve meslek yüksekokulu olarak kullanıma açılmasıyla Akçaabat’ın sosyal ve kültürel hayatında büyük değişimler yaşanmasını beklediklerini kaydeden Türkmen, bu fakülte ve meslek yüksekokullarının ileride Akçaabat’ta kurulabilecek Fatih Üniversitesi için de bir altyapı teşkil edebileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından mülkiyeti Akçaabat Belediyesi’ne ait olan 4 adet TEKEL binasının KTܒye devrini öngören protokol, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen arasında imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:17:08
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 12:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
senol bulut IP: 212.156.169.xxx Tarih : 26.03.2005 15:14:38
cok güzel bir girişimdi akçaabat için cok güzel olacagından eminim bu arada esnafımız bu güzel olayda yaraalanırlar tabiki buraya gelecek ögrenci akçaabata cok şeyler kadacaktır