24
Mayıs
2024
Cuma
AKÇAABAT - TRABZON

Trabzon Akçaabat: Restorant sahibinden bilimsel balık öğütleri

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Söğütlü Beldesi’nde hizmet veren ’Fevzi Hoca Köfte ve Balık Salonu’nun sahibi Fevzi Hoca, müşterilerine balığın faydaları konusunda öğüt veriyor.

Balığın her gün tüketilmesi gerektiğini ifade eden Fevzi Hoca, "Ayda 3 kez balık yiyenlerde kan pıhtılaşmasına bağlı felç riskinin yüzde 45 oranında azaldığını bilim adamları söylüyor. Balıkta bulunan Omega 3 ve Omega 6 yağlarının kalp ve damar hastalıklarına karşı en iyi koruyucu olmasının bilimsel olarak kanıtlandığını müşterilerime anlatıyorum. Ayrıca bir tava balık pişinceye kadar yağını iki kez değiştirmek gerekiyor. Bu sayede balık daha hafif ve besin değeri daha yüksek oluyor. Bunları anlatmam müşterilerimin çok hoşuna gidiyor. Çünkü neyi nasıl yediklerini ve nasıl yemeleri gerektiğini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Basına verdiğim reklamlarda da bu bilgilere sıkça yer veriyoruz" dedi.

Salonunda günde 65-70 kilogram balık tüketildiğini kaydeden Hoca, "10 çeşit balık her gün taze olarak müşterilerimizin beğenisine sunuluyor. Mevsimine göre her türlü balığı bulmak mümkün. Özellikle barbunya, mezgit ve hamsi ilgi görüyor. Günde 300-350 kişiye 12 personelimizle balık ve köfte servisi yapıyoruz" diye konuştu.

Trabzon’da 1970 yılından bu yana hizmet verdiğini söyleyen Fevzi Hoca, kendisine Ankara ve Erzincan’da şube açması için talepler geldiğini, ancak henüz Trabzon dışında şube açmayı düşünmediğini belirtti.

TRABZON-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?