22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARAKLI - TRABZON

Cinayetle suçlanan çocuğa tahliye

Trabzon’un Araklı İlçesi’ne bağlı Taşgeçit Köyü’nde, yaklaşık 10 ay önce intihar ettiği sanılan, ancak daha sonra yapılan incelemede başından silahla vurularak öldürdüğü belirlenen Mustafa Harbi’nin, katil zanlısı olduğu iddia edilen oğlu S.H ile ablası F.H hakim karşısına çıktı.

Trabzon Çoçuk Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık S.H (15) ile tutuksuz yargılanan ablası F.H (17) hazır bulundu. Sanıklar hakkında "Silahla kasten öz babasını öldürmek ve suça iştirak" suçlarından dava açılırken, sanık S.H (15) duruşmada verdiği ifadede, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek babasını öldürmediğini söyledi. S.H olay günü ablası ile ormandan ağaç kestikten sonra yürüyerek eve geldiklerini belirterek, "İçeri girdiğimizde babamı kanlar içinde yatarken bulduk, elinde tabanca vardı. Ancak ben tabancaya dokunmadım. O sırada evde yüksek sesle müzik çalıyordu. Yardım çağırmak için dışarı çıktık. O sıra bayılmıştım. Kendime geldiğinde komşular eve dolmuştu. Babamla iyi anlaşırdık, aramızda bir sorun yoktu. Kendisi bize zaman zaman Rusya’dan para gönderirdi. Annemle arasında herhangi bir geçimsizlik olmadı. Bildiğim kadarıyla babamın düşmanı da yoktu, kimin ne için öldürdüğünü de bilemiyorum. İfadelerim arasında suçsuzum, babamı vurmadım. Ancak vurduğumu söylüyorsanız cezamı çekmeye razıyım şeklinde sarf ettiğim sözler doğrudur. Bir evlat babasını vuramaz. Suçsuzluğumun bir gün anlaşılacağını ve Allah katında suçsuz olduğumun ortaya çıkacağını, suçsuzluğumun ispat edilmesi gerekeceğini kastederek söyledim" dedi.

Tutuksuz yargılanan F.H ise ifadesinde babasının kendilerine iyi davrandığını belirtirken, aralarında herhangi bir sorunlarının bulunmadığını söyledi. Duruşmada müdahil olarak ifade veren maktulün ağabeyi Osman Harbi, kardeşinin azmettirilerek vurulduğunu iddia ederken, "Ölen kardeşim Mustafa’yı, çocukların dedeleri O.K ve kızı A.K ile huzurda olan sanıklar vurmuşlardır. Yani çocukları, anneleri ve annelerinin babası olan dedeleri azmettirerek vurdurmuşlardır. Çünkü araları açık olduğu için bu şahıslar daha önceleri kardeşim Mustafa’yı öldürtmekten bahsediyorlardı. Bence asıl suçlular O.K, onun eşi F.K ile kızları yani Mustafa’nın eşi A.K’dır. Üçünün cezalandırılmasını istiyorum. Çocuklar kullanılmıştır. Ben başta herkes gibi olayı intihar zannetmiştim. Bu yüzden kimseden şikayetçi olmamıştık. Takdir mahkemenin" diye konuştu.

İfadenin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık S.H’nin yaşının küçük olması, tutuklamanın infaz kurumu olmayıp, tedbir mahiyetinde olması ve tutuklulukta bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca sanık S.H’nin bir sonraki duruşmada hazır olmasını isterken, duruşmaya gelmemesi durumunda hakkında yeniden tutuklama müzekkeresi çıkartılmasına, tedbir mahiyetinde sanığın yurtdışına çıkışına engel olunması ve Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla gümrük kapıları, hava limanlarına durumun bildirilmesini isterken, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

14 Haziran 2004 günü Araklı’nın Taşgeçit Köyü Düzyollar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Mustafa Harbi (39) başından silahla vurulmuş olarak bulunmasının ardından, maktulün önce intihar ettiği belirtilmişti. Daha sonra yapılan araştırmada olayın cinayet olduğu belirlenirken, olayla ilgili olarak Mustafa Harbi’nin oğlu S.H tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 11:04:04
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 09:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?