19
Mayıs
2024
Pazar
ARAKLI - TRABZON

Okulları heyelanda yıkılmıştı

Trabzon'un Araklı İlçesi'nde, yaklaşık 10 gün önce meydana gelen heyelanda okulları yıkılan öğrenciler, eğitimlerini kullanılmayan sağlık ocağında sürdürüyor. 

Araklı İlçesi Taşönü Köyü'nde 19 Ekim 2006 Perşembe günü meydana gelen heyelanda köy okulu, cami ve bazı evler yıkılmış, ancak oluşan çatlaklar sonucu okulun tedbir amaçlı boşaltılması nedeniyle muhtemel bir facianın önüne geçilmişti. Heyelandan kısa bir süre önce boşaltılan okulun 45 öğrencisi, eğitimlerini yıllardır kullanılmayan sağlık ocağında sürdürüyor. Aralarında ana sınıfının da bulunduğu okulda öğrenciler 3 ayrı sınıf halinde eğitimlerini sürdürürken, öğretmenler de kısıtlı imkanlara rağmen öğrencilere en iyi eğitimi vermeye gayret ediyor. 

Köy halkından Muharrem Çebi (26), yaşanan kısmi heyelandan önce birçok belirtinin ortaya çıktığını ve bu nedenle okul ve yıkılan evlerin boşaltıldığını söyledi. Olay anında büyük bir gürültü duyduğunu ve her şeyin birkaç saniye içinde olup bittiğini belirten Çebi, yetkililerden yıkılan okul ve caminin yanı sıra evlerin de bir an önce yapılması için yardım beklediklerini ifade etti. 

Öte yandan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, geçtiğimiz günlerde köyü ziyaret ederek olay yerinde incelemelerde bulunmuş ve yıkılan okulun yerine prefabrike bir okulun yapılacağı sözünü vermişti.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 19:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?