18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARAKLI - TRABZON

Ömrü yetmedi

Araklı'nın Yiğitözü Köyü’nde yaklaşık 14 ay önce meydana gelen olayda, aralarında çıkan tartışma sonucu üvey kardeşi Hüseyin Günçiçek’i öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırılan Yusuf Günçiçek, cezasını çekmekte olduğu Trabzon Kapalı Cezaevi’nde aniden fenalaşıp kaldırıldığı hastanede böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyon sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada üvey kardeşi Hüseyin Günçiçek’i silahla öldürmek suçundan Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yusuf Günçiçek (74) ifadesinde üvey kardeşinin olay günü kazma ile üzerine yürüdüğünü sonrasında ise kendisini kurtarmak için silahını ateşlemek zorunda kaldığını belirtmişti.

Yaklaşık 4 ay önce görülen karar duruşmasında Mahkeme heyeti sanık Yusuf Günçiçek’i kasten kardeşini öldürmek suçundan TCK’nın 449/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezasına çarptırırken, bu cezasını daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı indirim yaparak 20 yıl 10 ay ağır hapis cezası olarak belirlemişti.

Öte yandan, önceki gün koğuşunda aniden rahatsızlanan Yusuf Günçiçek, tedavi için kaldırıldığı Trabzon Numune Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Günçiçek’in böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyon sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, yapılan otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:17:54
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 09:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?