26
Mayıs
2024
Pazar
ARAKLI - TRABZON

Şampiyonu bağrımıza bastık!

Rusya'nın başkenti Moskova da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 74 kiloda altın madalya kazanan Selçuk Çebi memleketi Trabzon'a geldi.

Uçakla eşi Kübra, 1 yaşındaki oğlu Yusuf'la Trabzon'a gelen şampiyon güreşçiyi havalimanında, yakınları, Araklı Kaymakamı Avni Kula, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Trabzon Belediye Başkanı Yarımcısı, Gökhan Osman Bali, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı eski belediye başkanı Ümit İsmail Çebi, sporcular ve bir grup vatandaş tarafından çiçeklerle karşılandı.

 Çebi, burada yaptığı açıklamada, geçen yıl da Dünya şampiyonu olduğunu, bu yıl aynı başarıyı tekrarladığını söyledi. Fakat bu şampiyonluğunu daha da anlamlı olduğunu kaydeden Çebi, 47 yıl sonra üst üste iki dünya şampiyonluğu ülkemiz için tarihi bir başarıdır. Bu başarı ile ülkemize, Trabzon umuzu ikinci bir bayram yaşatabildikse ne mutlu bize. Bu başarımda emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. dedi.

 Hedefinin 2011 de İstanbul'da yapılacak şampiyonada üçüncü kez dünya şampiyonu olduğunu anlatan Çebi, 2011 de İstanbul da yapılacak şampiyonada üçüncü kez dünya şampiyonu olmak ve olimpiyat vizesi almak istiyorum. Ondan sonra da sırada 2012 Londra Olimpiyatları var. Allah nasip ederse futbol tabiriyle İstanbul da hat trick yapmak istiyorum. diye konuştu.

 Daha sonra sevgi gösterileri arasında omuzlara alınan şampiyon güreşçi, Trabzon Belediyesi ne ait üstü açık otobüsle şehir turu attı.
 

...
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 15:53:56
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 11:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?