2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Öğrenciler zehirlendi

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde 52 ilköğretim okulu öğrencisi, yedikleri çikolata ve içtikleri sütten zehirlenerek tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, ilçenin Atayurt Köyü Alparslan İlköğretim Okulu'nda okuyan 52 öğrenci, bugün okul kantininden aldıkları çikolata ve sütleri tükettikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetlerle öğretmenlerine başvurdu.

Okulda çok sayıda görülen şikayet üzerine okul idarecileri öğrencileri araçlarla önce Arsin Devlet Hastanesi'ne, ardından da Trabzon'daki çeşitli hastanelere getirdi. 52 öğrencinin süt ve çikolatadan zehirlendiği belirlenirken, Trabzon'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin durumlarının ciddi olmadığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:30:40
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 16:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman gül IP: 88.224.245.xxx Tarih : 12.04.2006 22:34:24
görüldüğü gibi çoğu sağlık problemleri ve hastalıklar genelde çevresel faktörlerden meydana gelmektedir. bu çevresel faktörlerin en önemlisi de tabiki gıdadır. eğer gıdaların neden olduğu zararları bertaraf etmek istiyorsak ilk yapacağımız iş gıdaların üretimden tüketimine kadar iyi bir kontrol mekanizmasından geçirmek. eğer böyle kontrol mekanizmasından geçirirsek ve uygun olmayan üretimler tespit edilirse caydırıcı cezalar uygulanmalı. ayrıca bu denetimler bilgili kişilerden oluşan bir ekiple (Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı olan gıda mühendisler) ile yapılmalıdır. Süt besleyicilik özelliği çok yüksek bir besin maddesi olmasına karşın içerdiği çeşitli meddelerden dolayı çok çabuk bozulan bir gıda maddesidir ve üreticiler süt ve ürünlerinin üretiminde çok dikkatli olmalıdır. kaliteli ve tamamen steril süt üretmeliler ve bu ürünün de raf ömrü uzun olmalıdır. asksi halde insanların hayatlarına mal olacak hatalar oluşabilir. burdan da anlaşılacağı gibi önce "insan sağlığı ve kalite diyerek üretim yapmak" üreticilerin üretim düsturu olması gerekir. gıdaların tüketimi sırasında tüketicilere de belirli görevler düşmektedir. örneğin tükettikleri ürünün don kullanma zamanına bakmalı ve eğer zaman geçtiyse ürün geri iade edilmelidir. bilgili kişilerden veya çeşitli dökümanlardan (internet, kitap, dergi gibi) gerkli bilgiler öğrenilmelidir. son olarak söyleyeceğim biz halk olarak eğer bize düşen görevi layıkıyla yerine getirmiş olsaydık bu çocuklar zehirlenmiş olmayacaktı ve bu sütleri veya çikolataları üreten firmalar veya satan marketler daha dikkatli davranırlardı.