17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Liman ilgi bekliyor

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, balıkçıların önemli uğrak yerlerinden olan limana giriş-çıkış yapan tekne ve gemiler zor anlar yaşıyor.

Beşikdüzü Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri Erol Öncü, Yücel Zengin, Ahmet Ergin, Ahmet Bircan Demirci ve Recep Uzun, liman mendireğinin yetersiz olması nedeniyle balıkçıların rıhtıma yanaşamadığını ve çok zorluk çektiğini belirtti.

Limanda fener bulunmaması nedeniyle gece gemilerin zor anlar yaşadığına dikkat çeken yönetim kurulu üyeleri, "Gemiler rıhtıma yanaşamıyor. Bu sebeple küçük kayıklar kullanılarak, balıkçılar balık dolu kasalarını kıyıya getirmek zorunda kalıyor. Tüm bunlar bir yana, liman içi bakımsız. Yağmurlu günlerde adeta çamur deryası içinde. Ulaştırma Bakanlığı'na defalarca müracaat etmemize rağmen hiçbir netice alamadık" dedi.

DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde Trabzon milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu tarafından önemli bir aşamaya getirilen ve daha sonra rafa kaldırılan Roro Limanı Projesi'nin yöreye büyük katkı yapacağını ifade eden kooperatif yönetimi, bu konuda AK Parti Trabzon milletvekillerini göreve çağırdı. Kooperatif yönetimi ayrıca, gemi kaptanlarına zorluk çektiren limanın girişindeki batık geminin de kaldırılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 11:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?