18
Mayıs
2024
Cumartesi
DÜZKÖY - TRABZON

Amca katiline 15 yıl hapis

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı beldesinde yaklaşık 3 yıl önce aralarında arazi meselesi bulunan ve olay günü ağaç kesme meselesi yüzünden çıkan tartışmada amcasının başına sopa ile vurarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan şahıs 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Eyüp İ. hazır bulundu. Hakkında “Adam öldürmek “ suçundan dava açılan sanık Eyüp İ., duruşmadaki ifadesinde olay günü babasıyla birlikte ağaç kestiği sırada amcasının elinde sopa ile yanlarına gelerek kendilerine küfür ettiğini belirtti. Sanık Eyüp İ., ifadesinde amcasının başına bir kez sopa ile vurduğunu ancak öldürme amacının olmadığını belirterek pişman olduğunu söyledi. Olayla ilgili 9 tanık dinlenirken mahkeme heyeti sanık Eyüp İ.’yi önce kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, daha sonra eylemin maktülden kaynaklanan haksız tahrik ve sanığın yargılama sürecinde pişmanlığını göz önünde bulundurarak cezasını 15 yıl ağır hapis olarak belirledi.

Öte yandan 22 Haziran 2007 günü Çayırbağı Beldesi’nde meydana gelen olayda, maktül Tayyar İsak (57) ağaç kesme meselesi yüzünden çıkan tartışmada Eyüp İ’nin başına sopa ile vurması sonucu hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 15:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?