20
Mayıs
2024
Pazertesi
DÜZKÖY - TRABZON

Eğlence ve maceraya var mısın?

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) her yıl düzenlediği 18-24 yaş doğa kampları bu yıl Trabzon Düzköy Yaylası'nda yapılacak.

Kamplarda okçuluk, rafting, paintbol, kaya tırmanışları gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor. 18-24 yaşları arasındaki gençlerin başvurabileceği 9'ar günlük kampların ücreti 120 YTL. Bu ücrete kamp süresince konaklama, üç öğün yemek, geziler ve kamp süresince düzenlenecek tüm aktiviteler dahil.

Gençlerin bölgeyi tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle tanıyabilmeleri amacıyla çevre gezileri de düzenleniyor.

Kamp Merkezi


Kamp merkezi Trabzon'a 30 km uzaklıkta bulunan Düzköy mevkiindedir. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp merkezi arası yaklaşık 30 dk sürmekte olup deniz seviyesinden 1750 m. yüksekliktedir.


Konaklama Bilgileri

Kampta konaklama Kızılay'dan temin edilen çadırlarda yapılmaktadır. Her çadırda 4 ila 6 kişi kalacaktır. Kampçılara uyku tulumu ve kampet verilecektir. Duş ve tuvalet kamp yerinde bulunan konteynırlarda sağlanacaktır.

Ayrıca Sultanmurat yaylasında kurulan kampta da konaklama yapılacaktır.

Etkinlikler
Kampımızda birçok farklı etkinlik yapılacaktır. Bu etkinlerin tamamına gençlere katılabilir ve ekstra bir ücret ödemezler. Kamp dönemince uygulanacak etkinlikler şöyle:

Rafting
Paintball
Oryantring
Tırmanış
Treking
Kaya İnişi

Geziler
Kamp süresince gezilecek ve etkinlik yapılacak yerler aşağıda belirtilmiştir.

Atatürk Köşkü
Sultan Murat Yaylasi ve Şehitliği (Konaklama)
Uzungöl
Çal Mağarası
Sümela Manastırı
Trabzon Şehir Gezisi
Ayasofya Müzesi
Boztepe
Ikizdere (Rafting)


Iklim Bilgileri

• Kamp dönemleri boyunca yağmur yağma ihtimali bulunmaktadır. Rüzgâr, yağmur ve kapalı hava, sıcaklığı birkaç derece düşürebilmektedir. Rakımın fazla olması sebebiyle gece - gündüz sıcaklık farkı yüksek olmaktadır. Bölgede kamp dönemine rastlayan tarihlerde yoğun sis ihtimali göz önüne alınmalıdır.

• Ortalama sıcaklıklar; gündüz: 20-30 C, gece: 5 - 10 C olmaktadır.

Dikkat!

Kampta katılımcılar çadırlarda konaklayacaktır; uyku tulumu ve kampet Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca temin edilecektir. Uyku tulumu getirmek isteyenler kamplarda kendi uyku tulumlarını kullanabileceklerdir. Gündüz ve gece arasında ısı farkı fazla olduğundan (gündüz sıcak, gece serin) katılımcıların yanlarında bu şartlara uygun giysiler getirmeleri gerekmektedir.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?