20
Mayıs
2024
Pazertesi
DÜZKÖY - TRABZON

Kardeş katiline müebbet

Trabzon'un Düzköy ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce tartıştığı kardeşini tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Niyazi Sürül (67) hazır bulundu. Hakkında "Kasten kardeşini öldürmek" suçundan dava açılarak yargılanan Niyazi Sürül, duruşmadaki son ifadesinde suçsuz olduğunu belirterek “Mahkeme heyetine güveniyorum. Suçsuz olduğum halde üç aile beni suçlamaktadır. Hiç bir suçum yok" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Niyazi Sürül’ü kardeşi Hüseyin Sürül'ü (64) kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra sanığın yargılama sürecinde davranışlarını nazara alarak müebbet hapis olarak belirledi. 

İlçenin Alazlı Köyünde 6 Ekim 2007 günü meydana gelen olayda, Niyazi Sürül, tartıştığı kardeşi Hüseyin Sürül'ü tabanca ile tek kurşunla göğsünden ağır yaralamış, kardeş Sürül kaldırıldığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 20:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?