18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖPRÜBAŞI - TRABZON

Selin izleri siliniyor

BEŞKÖY YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Trabzon’da 1998 yılında maruz kaldığı sel felaketi nedeniyle yerle bir olan Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesi adeta yeniden inşa ediliyor.

Sel felaketinde 44 vatandaşını kaybeden, belde merkezi yerle bir olan Beşköy'e Trabzon İl Özel İdaresi, kent merkezini yeniden düzenleyebilmek için 3 trilyon ödenek ayırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, yoğun girişimleri sonucu devletin 12 yıl sonra şefkat elini uzattığı Beşköy'de kent merkezinin yeniden inşa edilebilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi. Yoğun girişimleri sonucu Beşköy'e ödenek kazandırmayı başaran Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, ödeneğin ayrılmasına katkı sağlayan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'a teşekkür etti. Beşköy'ün ayrılan 3 trilyonluk ödeneğe çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Narmanlı, "Yılları sonra devlet şefkat elini Beşköy'ümüz uzattı. 12 yıl önce yaşadığımız felaketin yaralarını ancak şimdi sarabiliyoruz. Devletin ayırdığı ödenek sayesinde heyelan bölgesi olan yerlerde istinat duvarları inşa ediliyor. Bölge güvenli hale getirildikten sonra buralar okul, cami, belediye ve sosyal alanlar inşa edilecek " dedi.

BEŞKÖY YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
BEŞKÖY YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 15:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?