18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başsavcıya ziyaret

Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi Ömer Naci İmamoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk'ün de bulunduğu ziyarette, Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi Ömer Naci İmamoğlu'nun Trabzon'a memleket ziyareti yapmak için geldiğini belirten Başsavcı Çobanoğlu, "Sayın İmamoğlu, Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'ndendir. Muğla Valisi Hüseyin Aksoy'un da dayısı. Aynı zamanda da ben, kendisi Samsun'da ceza yargıcıyken yanında staj yaptım. Trabzon'daki adli konular, İstinaf Mahkemeleri ve Adliye Sarayı'na ek olarak eski hükümet konağının yerine yapılması planlanan bina hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Eğer bu ek binayı yaparsak çok faydalı olacaktır" dedi.

Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi Ömer Naci İmamoğlu ise basın mensuplarının hükümetle YÖK arasında yaşanan gerginlikle ilgili soruları üzerine, problemlerin düzelmesi için tarafların biraz daha olumlu olması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, YÖK sorununun çözülmeyecek bir sorun olmadığını kaydederek, "Bu sorun kısa sürede sonuçlanır. Ben aynı zamanda Ankara'daki Adalet Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum. Ülkede görev yapan birçok hakim ve savcı bizden ders almıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 10:52:22
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 10:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmetözdemir IP: 85.98.201.xxx Tarih : 7.03.2006 12:27:10
sayın başsavcımıza saygılarımı ve sayın baro başkanımıza saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum.