18
Haziran
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Özak, Sümela Festivali'nde

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde Trabzon Valiliği ve işadamı Ali Kemal Aktürk tarafından organize edilen 1. Uluslararası Maçka Sümela Festivali bugün yapılan çeşitli etkinliklerle başladı.

Festivalin açılışına Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve işadamı Ali Kemal Aktürk katıldı. Ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz'ın sunuculuğunu yaptığı festival açılış konuşmalarıyla başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yaptığı konuşmada, festivalin halk arasındaki kültürlerin birleşmesine büyük katkı sağladığını belirterek, "Trabzon'un ve Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Sümela'da böyle bir organizasyon yapılması bizi son derece mutlu etti. Bu tip organizasyonlar turizmin gelişmesine de katkı sağlar. Biz Trabzon'daki bütün tarihi yerlerin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Turizm Bakanlığı'nın da ciddi çalışmaları var. İnşallah kısa sürede burası turistlerle dolup taşacak" dedi.

Karadeniz Sahil Yolu'nun bir an önce tamamlanması için titiz bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Bakan Özak, "Karadeniz Sahil Yolu tamamlandığı zaman büyük bir sorunu aşmış olacağız. Yolun dışında Trabzon'umuza başka hizmetlerde vermek istiyoruz. Geçenlerde İstanbul'da katıldığım toplantıda ünlü işadamlarının katkılarıyla Trabzon'a çok kısa bir sürede 26 tane okul yapacağız" diye konuştu.

Festival halk oyunlarıyla devam ederken, Bakan Özak Trabzonlu ressam Selman Uzun'un resim sergisini ziyaret etti. Sergide 500 YTL değerinde bir yağlı boya tablo satın alan Özak, tabloyu festival organizatörlerinden Ali Kemal Aktürk'e hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 17:25:56
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?