4
Mayıs
2024
Cumartesi
OF - TRABZON
OF

Zafer Yıldırım

Hayırsever işadamı Zafer Yıldırım tarafından Trabzon’un Of İlçesi’nde yaptırılan 26 derslikli ilköğretim okulunun temeli, bugün düzenlenen törenle Trabzon Valisi Adil Yazar tarafından atıldı.

Zafer Yıldırım’ın babası İsmail Yıldırım’ın isminin verildiği okulun temel atma törenine, başta Trabzon Valisi Adil Yazar olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Tunç, Of Kaymakamı Bülent Kılınç, Of Belediye Başkanı Oktay Saral ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okulu yaptıran hayırsever işadamı Zafer Yıldırım ise annesinin rahatsızlığından dolayı törene katılamadı.

Trabzon Valisi Adil Yazar, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değinerek, "Gelişmenin, kalkınmanın, mutlu olmanın altında gerçek sebep olarak eğitim yatar. Bu gerçekten yola çıkarak devletimiz eğitime büyük önem vermektedir. Trabzonlular da eğitime büyük önem vermektedir. Trabzonlu eğitime ne kadar önem verirse ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin kalkınması o kadar hızlı olur. Büyük önder Atatürk’ün muassır medeniyet hedefine ulaşabilmemiz için eğitime hep birlikte gereken önemi vermeliyiz" diye konuştu. Vali Yazar, konuşmasının ardından inşaatın temeline ilk harcı döktü.
Bir yıl içerisinde bitirilmesi tamamlanan okul 1.5 trilyona mal olacak. 750 öğrenci kapasiteli okul 26 derslikten oluşacak.

Zafer Yıldırım tarafından yaptırılan 24 derslikli İsmail Yıldırım İlköğretim Okulu 30.05.2003 tarihinde teslim alındı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar