20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÜRMENE - TRABZON

Abdullah Kanca MYO eğitime hazır

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına hazır hale getirildi.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde merhum işadamı Abdullah Kanca tarafından 2006 yılında yaptırılmaya başlanan KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu, bir buçuk yıllık çalışmanın ardından eğitim-öğretime hazır hale getirildi.

Okulun tamamlanması dolayısıyla proje sorumluları ve kontrol grubu tarafından basın resepsiyonu düzenlendi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün de katıldığı resepsiyonda Abdullah Kanca’nın oğlu Mehmet Kanca tarafından toplantıya katılanlara meslek yüksekokulu ile ilgili bilgi verildi.

Sürmene ilçesinde gerçekleştirilen projenin haklı gururunu taşıdıklarını dile getiren Kanca, bu proje ile başta Türk denizcilik sektörü olmak üzere Türk sanayiinin vazgeçilmez unsuru olan teknik eleman ihtiyacının karşılanmasının öncelikli hedef olarak belirlendiğini söyledi.

Meslek yüksekokulunun eğitim ve eğitim araç-gereçleri bakımından da örnek bir donanıma sahip olduğunu kaydeden Kanca, okulun, sanayi üniversite birlikteliğinde yeni bir sayfa açabilecek vizyonu da sahiplenmeyi hedeflediğini ifade etti.

KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu’nun birçok sanayi kuruluşunda mevcut olmayan robotlu üretim atölyesi, maden, metal analiz laboratuarı, bilgisayar laboratuarları, bilimsel eser yoğunluklu kütüphanesi ile meslek yüksekokulları arasında öne çıkacağını belirten Mehmet Kanca, “KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu yola çıkarken kendisine bir tek hedef belirledi. Bu hedef, başarılı, işini bilen, kendinden emin teknik eleman yetiştirmektir. Teknisyen ile mühendis arasında görev yapacak, işinin ehli teknik elemanlar yetiştirmektir” dedi.

Daha sonra okula dair teknik bilgiler veren Kanca, “Toplam 8 bin metrekare kapalı alanı, 800 öğrenci kapasitesi, Makine, Mekatronik, Elektrik-Elektronik, Gemi İnşaatı, Gemi Makine Bölümleri ve bu bölümlere ait 55’er öğrenci kapasiteli 16 derslik, 4 teknoloji sınıfı, 7 laboratuar, 150 öğrenci kapasiteli kütüphane, 210 öğrenci kapasiteli konferans salonu, 220 öğrenci kapasiteli yemekhane ve 140 öğrenci kapasiteli kafeteryası ile günün en modern mimari yapı teknolojisine sahip binası ve çevre düzeniyle de eğitimde kalitenin tam karşılığı bir hizmetin ürünü olmasının sevincini yaşamaktadır. 2008-2009 Öğretim yılı ile eğitime başlayacak olan KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Türk eğitimine ve Türk sanayisine hayırlı olsun” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca proje sorumluları ve kontrol grubu tarafından binanın yapım ve donanımıyla ilgili bilgi verildi. Toplantıya katılanlar daha sonra meslek yüksekokulunu gezdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 18:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?