19
Mayıs
2024
Pazar
SÜRMENE - TRABZON

Doktor sıkıntısı çileden çıkardı

SÜRMENE DEVLET HASTANESİ'NDE DOKTOR SIKINTISI

Trabzon'un Sürmene İlçesi Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşları çileden çıkardı.

Poliklinik hizmeti alamayan Sürmene halkı tedavi olabilmek için Trabzon merkeze ve çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyor.

Uzun süreden beri Sürmene İlçesi Devlet Hastanesi'nde göz, çocuk, dahiliye ve doğum polikliniklerinden hizmet alamayan vatandaşlar, Trabzon ve çevre ilçelerindeki hastanelere gitmek zorunda kalırken, yeni açılan hizmet binası ile büyüyen ve örnek gösterilen hastane doktor sıkıntısı nedeniyle hizmet vermekte zorlanıyor.

Hastane Başhekimi Osman Yıldızlar'ın, Trabzon merkezdeki bir hastanede görevlendirilecek olmasının diğer doktorları da küstürdüğü öğrenilirken, ortalama 6-7 yıldır Sürmene Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorların bir biri ardına tayin istemesi ile hastanede neredeyse doktor kalmadı. Geçici görev ile görevlendirilen Göz Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı doktorların haftanın belirli günlerinde gelip ilçe hastanesinde poliklinik hizmeti vermeleri yeterli görülmezken, hastanede doğum uzmanı bir doktorun olmayışı nedeniyle acil doğum vakaları Trabzon ve çevre ilçelerdeki hastanelere sevk ediliyor.

Öte yandan ilçe halkı hemşehrileri TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün bu soruna biran önce çözüm bulmasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 10:17:12
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 10:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?