25
Mayıs
2024
Cumartesi
SÜRMENE - TRABZON

Eski Başkan SP'den yarışıyor

Mahalli İdareler Seçimleri’ne 11 gün kalırken, Trabzon’un merkez dışındaki 17 ilçesinde de ayrı bir seçim heyecanı yaşanıyor.

28 Mart 2004’te yapılan seçimde 17 ilçenin 9’unda AK Partili adaylar seçimi kazanırken, 8’inde de muhalefet partilerinin adayları ile bir de bağımsız aday belediye başkanı olmuştu.
28 Mart 2004’te yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde Arsin’de Erdem Şen, Çaykara’da Abdürrehim Özkan, Düzköy’de Mehmet Akkaya, Hayrat’ta Mehmet Nuhoğlu, Köprübaşı’nda Ali Rıza Hacıefendioğlu, Of’ta Oktay Saral, Sürmene’de Cemalettin Aksoy, Şalpazarı’nda Mehmet Muhcu, Tonya’da ise Ahmet Kurt AK Parti’nin adayları olarak girdikleri seçimleri kazanarak belediye başkanı olmuştu.
2004’te AK Parti’den sonra ilçelerde 3 belediye başkanlığıyla en çok belediye başkanını DYP çıkarmıştı. DYP, Çarşıbaşı’nda Mehmet Turan, Dernekpazarı’nda İbrahim Yüce, Yomra’da ise İbrahim Sağıroğlu ile girdiği seçimden galip ayrılan parti olmuştu. Bunun dışında Trabzon’un en büyük ilçesi Akçaabat’ta ANAP’ın adayı Şefik Türkmen, Araklı’da SP’nin adayı Ümit Çebi, Beşikdüzü’nde MHP’nin adayı Mehmet Kalay, Maçka’da CHP’nin adayı Ertuğrul Genç, Vakfıkebir’de ise bağımsız aday Hayri Birinci seçimi kazanmıştı.

SÜRMENE’DE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI SP’DEN SEÇİME GİRECEK

Sürmene’de 28 Mart 2004’te yapılan seçimde AK Parti’nin adayı Cemalettin Aksoy, seçimi kazanmıştı. Aksoy, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş ancak yapılan temayül yoklamasında kesin aday olamamıştı. Bir daha görevine dönemeyen Aksoy, bunun üzerine partisinden istifa ederek SP’ye katıldı ve 29 Mart’ta da SP’nin adayı olarak Sürmene seçmeninin karşısına çıkacak.
Sürmene’de SP’den Cemalettin Aksoy, AK Parti’den Fikri Usta, CHP’den Ali Kırali, MHP’den Mustafa Çebi, DSP’den Yaşar Emin, DP’den ise Hakan Hüseyin Küçükali belediye başkanlığı için yarışacaklar.
Sürmene’de 2004’te yapılan seçimde DSP 21, BTP 21, AK Parti 2 bin 518, BBP 52, TKP 14, CHP 2 bin 136, GP 33, SP 949, MHP 738 oy almıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?