20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÜRMENE - TRABZON

Tiner yüklü TIR yandı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde devrilen tiner yüklü TIR alev alev yanarken, sürücü ve kardeşi kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinden yüklediği tiner varilleri ve inşaat malzemesini Azerbaycan'a götüren Ramazan Dalkılıç yönetimindeki 34 UC 9948 plakalı TIR, dün gece Trabzon'un Sürmene ilçesi Orta Mahalle mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

Devrilen TIR'ın sürücüsü Ramazan Dalkılıç ve kardeşi Serkan Dalkılıç kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, sürtünme sonucu çıkan kıvılcımların varillerden sızan tinerlere sıçraması sonucu TIR bir anda alev aldı. Yanmaya başlayan TIR'da patlamalar meydana gelirken, yangına ilk olarak Sürmene Belediyesi itfaiye ekibi müdahale etti.

Ekiplerin yangını söndürmekte güçlük çekmesi süzerine çevre ilçelerden ve Trabzon Belediyesi'nden itfaiye ve köpük aracı istendi. Yaklaşık 1 saat süren yangında TIR kullanılamaz hale gelirken, çevredeki binalarda oturan vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. Yangın nedeniyle elektrik hatlarının zarar görmesi sonucu ilçede elektrik kesintisi yaşanırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaza sonrası Sürmene Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan sürücü Ramazan Dalkılıç, "Seyir halindeydim. Aniden sol arka dorsem sallandı. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Ondan sonra bankete vurarak sağ tarafa yıkıldım" dedi.

Serkan Dalkılıç ise, "Ben arabanın sağ tarafında yatıyordum. Bir sesle uyandım. Ağabeyimi sıkıştığı yerden camı kırarak çıkardım. Birkaç dakika sonra da patlamalar oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?