17
Mayıs
2024
Cuma
SÜRMENE - TRABZON

Trabzon: Sürmeneli gurbetçi ailenin 2.5 yaşındaki oğulları 1 aydır kayıp...

Fransa’nın Strazburg kentinde yaşamlarını sürdüren Sürmeneli Demir Ailesi’nin Türkiye tatili zehir oldu. Hikmet Demir, eşi Emine ve 4 çocuğu ile birlikte hem tatil yapmak hem de vatani borcunu yerine getirmek için 1,5 ay önce Türkiye’ye geldi.

Bir süre İstanbul’da kalan gurbetçi aile 5 yıldır ayrı kaldıkları yakınlarını görmek için Sürmene İlçesi’ne bağlı Çiftesu Köyü’ne geldi. Hikmet Demir, yakınları ile görüştükten sonra bedelli askerliğini yapmak için çocuklarını ve eşini kayınvalidesinin evine bırakarak Burdur’a gitti. Zamanının büyük kısmını anneannesi Fatma Kirali’nin yanında geçiren ailenin 2,5 yaşındaki çocuğu Mustafa Demir, 1 Temmuz günü anneannesinin evinin yanında oynarken biranda gözden kayboldu. Minik Mustafa tüm aramalara rağmen bulunamayınca jandarmaya bilgi verildi. Jandarma ve köpekli uzman ekipler tarafından yaklaşık bir hafta süren aramalara rağmen minik çocuk bulunamadı.


Askerliğinin üçüncü gününde oğlunun kaybolduğu haberini alan Hikmet Demir, birliğinden izin alarak Sürmene’ye geldi. Ancak onun uğraşları da sonuç vermedi. Baba Hikmet ve anne Emine Demir, bir aydır haber alamadıkları oğullarının organ mafyası tarafından veya fidye için kaçırılmış olabileceğini düşünüyor

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 11:14:18
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İzmirden Polis Adnan IP: 195.175.37.xxx Tarih : 10.03.2005 23:50:44
Bu küçük yavruyu annesinden yakınlarından ayıran vicdansızlar, hiçmi geceleri yatagınızda yatarken rahatsız olmuyorsunuz,hiçmi vicdanınız sızlamıyor, o cocuga ve o aileye daha fazla acı çektirmeyin.bunun hesabını bir gün allah sizden sorar, Bu sitenizdeki cocukla ilgili resmi ve habarleri sık sık yayınlamanızı ve bu konuda duyarlı vatandaşların 155 polis imdada ihbarlarını bekliyoruz.